Pääkaupunkiseudun pälkjärveläisten tapaaminen Karjalatalossa 20.4.2024 / Paavo Valonen

Tapaamispäivämme valkeni keväisen lumisateisena kelivaroituksineen. Paikalle oli kuitenkin uskaltautunut 44 tavalla tai toisella pälkjärveläistä. Heitä oli kahdeltatoista eri paikkakunnalta ympäri Etelä-Suomea. Ikähaitari oli silmämääräisesti arvioituna välillä 25 – 85. Vanhin osallistuja oli 97v.

Sain edellisenä iltapuhteena soiton vatsataudissaan vaikeroineelta Lissulta. Eniten häntä harmitti se, ettei kyennyt lähtemään Karjalatalolle. Valitellen tapahtunutta lupauduin vara-Lissuksi. Sain toki oikealta Lissulta hyvät ohjeet käyttäytymiseen.

Leipurit Kirsti ja Maija olivat luoneet maistuvat herkut, Maija aidot kukkoset ja Kirsti kielen mennessään monilta vieneet kääretortut.

Esitelmöitsijäksi meille oli lupautunut erikoislähettiläs Heikki Talvitie. Hän puhui Suomen sodista 1939–44 ja niitä koskevista uusista tulkinnoista sekä lisäksi Uudesta maailmanjärjestyksestä.

(kuvia voi klikata suuremmaksi)

Kuulimme reilun tunninajan kokemukseen ja asiantuntemukseen perustuvaa asiaa noista aiheista. Heikki ei tarvinnut kuulijansa hiljaisiksi vangitessaan yhtään kalvoa tai kuvaa. Liekö tapaamisissa koskaan kuunneltu noin keskittyneinä ”sanomaa”?

Esityksen voi katsoa tallenteena

Viime lauantainen tapahtumamme jää näillä näkymin Pälkjärven pitäjäseuran viimeiseksi Karjalatalossa Helsingissä järjestetyksi. Viime vuodet vastuu tapahtumista oli Lissun harteilla. Maija ja Pirkko toivat kokoontumisiin oman kodikkaan lisänsä järjestämällä tarjoilut kielen kantojen irrottelemiksi. Kotona leipomiaan herkkuja toivat pöytään useimmiten Arja ja Kirsti.

Suuret kiitokset kaikille onnistuneista tapahtumista vuosien varrella!

Artikkelin kuvat Paavo Valonen ja Maija Boshkov