Pitäjäseura

Pitäjäseuran nykyiset toimintamuodot

Jäsentapaamiset

Joensuu: Tarinailta joka kuukauden toinen keskiviikko (pl.kesäkuukaudet). Tarinailloissa on vaihtuvat keskustelunaiheet ja alustajat. Keskinäinen, vapaamuotoinen vuorovaikutus on tärkeässä roolissa näissä jäsenilloissa.

Helsinki: Kokoontumiset Karjalatalolla Käpylässä lauantaisin klo 12 neljä kertaa vuodessa. Tapaamisten sisältö kuten Joensuussa.

Matkat

Vuosittain järjestämme toukokuussa Valkovuokkomatkan rajantakaiseen Pälkjärveen. Tämä Joensuusta lähtevä, lauantaista sunnuntaihin kestävä ja suuren suosion saanut matka myydään jo talvella loppuun. Viime vuosina on Helsingistä tehty samaan aikaan päivän pidempi valkovuokkomatka entiselle kotiseudulle. Teemme myös muita etupäässä jäsenillemmme suunnattuja, räätälöityjä koti- ja ulkomaanmatkoja.

Juhlat ja tapahtumat

Kokoonnumme joka vuosi heinäkuun toisena sunnuntaina viettämään Joensuussa perinteistä kesäjuhlaamme, jonka yhteydessä on myös pitäjäseuramme virallinen vuosikokous. Jouluun laskeutumisen juhlaa vietetään aina joulukuun alussa, joka toimii samalla seuramme pikkujouluna. Osallistumme vaihtelevalla miehityksellä myös Karjalan Liiton kesäjuhliin sekä muihin tapahtumiin. Sisar- ja veljesjärjestöjemme, kuten myös Karjalan Liiton Pohjois-Karjalan piirin toiminta on tullut meille tutuksi ja läheiseksi.

Jäsenkirjeet, lehdet ja julkaisut

Pitäjäseuramme jäsenet saavat vuosittain noin neljä jäsenkirjettä kotiinsa. Kirjeissä kerrotaan toimintaamme liittyvistä ajankohtaisista asioista.

Pälkjärveläinen-lehti on saanut suuren suosion jäsentemme keskuudessa. Tämä laaja lukupaketti kertoo autenttisia tarinoita Pälkjärvestä ja pälkjärveläisistä. Lehteä on ilmestynyt 24 numeroa. Numeroita 8-24 on vielä saatavana. Tilausohjeet täältä https://palkjarvi.fi/yhdistyksen-myyntituotteet/

Olemme toimintavuosiemme aikana julkaiseet myös lukuisia kirjoja ja vihkosia, monista rakkaaseen kotipitäjään liittyvistä aihealueista. Näitä voit tiedustella seuramme sihteeriltä.