Ohjeita teams-kokoukseen liittymisestä

Voit liittyä Teams-kokoukseen milloin tahansa ja millä tahansa laitteella riippumatta siitä, onko sinulla Teams-tili. Jos sinulla ei ole tiliä, voit liittyä vieraana selaimella saamasi linkin kautta.

Teams toimii parhaiten Googlen Chrome, tai Microsoftin Edge selaimilla. 


Netistä löytyy paljon ohjeita Microsoft Teams-kokoukseen liittymisestä ja kokouksessa toimimisesta.

Tassä muutama ohje:

Tällä videolla kerrotaan, kuinka pääset liittymään selaimella mukaan Microsoft Teams kokoukseen tai tapahtumaan. Videolla käydään läpi myös kokouksen perustoiminnot. Videon on toimittanut Suomen Kipu ry.


Tässä ohjeet miten Teams-kokous onnistuu jos sinulla ei ole Chrome, tai Edge selainta tai ladattua Teams-sovellusta


Puhelimella tai tabletilla osallistuminen vaatii Teams-sovelluksen lataamista.

Jos sinulla on puhelimessa sovellus, valitse kokouskutsussa Liity Microsoft Teams –kokoukseen. Sovellus avautuu ja voit liittyä kokoukseen. Jos sinulla ei ole sovellusta, siirryt sovelluskauppaan, josta voit ladata sen. Huomautus: Yritä ladata sovellus ennen kokouksen aloittamista.

Tämän videon on toimitanut Maaseudun Sivistysliitto.


Puhelinohjeet pdf muodossa:

https://www.odl.fi/tiedostot/Teams_ohje_alypuhelimella.pdf


Ladatussa Teams-sovelluksessa toimintapalkki näkyy kuvaruudun yläreunassa. Selaimen kautta osallistuttaessa toimintapalkki tulee esiin hiiren kursoria liikuttamalla.

Toimintapalkissa vasemmalla näkyy kokoukseen käytetty aika.

Kamera päälle / pois: Kuvaketta klikkaamalla voit valita näkyykö kuvasi toisille osanottajille. Kamera on pois päältä silloin, kun sen päällä on viiva /.

Mikrofoni päälle / pois: Kuvaketta klikkaamalla voi valita kuulevatko toiset osanottajat ääntäsi. Mikrofoni on mykistettynä kun kuvakkeen päällä on viiva /. Hälyäänien välttämiseksi usean hengen kokouksessa on suositeltavaa pitää mikrofonia auki vain oman puheenvuoron aikana.

Oman näytön jakaminen: Kuvaketta klikkaamalla saa oman tietokoneen työpöydän näytön näkymään myös muilla osanottajilla. Toiminnan käyttöönotto vaatii kokouksen järjestäjän hyväksynnän.

Lisää työkaluja: Kuvaketta klikkaamalla voi valita erilaisia toimintoja, esim. vaihtaa kameraa, jos on useampi kamera käytössä.

Nosta käsi / puheenvuoropyyntö: Kuvaketta klikkaamalla osanottajatunnuksen viereen tulee käsikuvake, jolla pyydetään puheenvuoroa kokouksen aikana. Käsikuvake / puheenvuoropyyntö lähtee pois kuvaketta uudelleen klikkaamalla.

Chat: Kuvaketta klikkaamalla voi lukea kokouksen aikana kirjoitettuja viestejä.

Osallistujalista: Kuvaketta klikkaamalla esiin tulee listaus kokoukseen osallistujista.

Poistu kokouksesta: Kuvaketta klikkaamalla pääset pois kokouksesta.