2023

Jäsenkirje 1/2023

Tervehdys Pälkjärven pitäjäseuran jäsenet!

Uusi vuosi on käynnistynyt täältä itäisen rajan tuntumasta vauhdikkaasti. Kasvokkaisia kohtaamisia on jo ollut niin Joensuussa kuin Helsingissäkin. Emmekä ole unohtaneet etänä osallistujia. Kauimmat terveiset olemme linjoilla ja videoilla kuulleet Yhdysvalloista ja Australiasta.

Iloinen uutinen on se, että pääsemme keväällä istuttamaan Laihialle toisen muistopuun ja siihen liittyen on matkajärjestelyt työn alla. Olemme käynnistäneet tulevaisuuden toiminnan ideoinnin. Siihen liittyen tämän viestin mukana saat linkin Webropol-kyselylle, johon odottelemme vastaustasi, ellet ole sitä jo antanut fasebook-ryhmässä tai verkkosivuilla olevan linkin kautta. Olisipa hienoa, jos vinkkaat myös läheiselle tai tutulle nuoremman sukupolven edustajalle, että hän kävisi antamassa omat vastaukset ja vinkkejä millaista toimintaa järjestämällä voisimme saada hänet perheineen mukaan toimintaamme. Ensimmäisten vastausten pohjalta on jo laitettu asioita muutoksen alle ja lisää muutoksia luvassa syksyllä.

Alla kevään tapahtumia, valitse sieltä mieluisammat ja tulehan mukaan!

Satu-Sisko


Kevään 2023 toimintaa

Joensuussa kokoontumiset Työväentalolla, osoite Kauppakatu 32 (käynti Yläsatamakadun puolelta). Voit osallistua myös teams-yhteydellä klo 18 alkaen. Linkki julkaistaan nettisivuillamme lähempänä ajankohtaa, tarkistathan samalla linkin avautumisen.

Jäsenkysely: vastaa linkin kautta https://link.webropolsurveys.com/S/97E996A1FCA88E5E Jäsenille, joilla ei ole s-postia, kysely tulee tämän kirjeen mukana. Kirjastoissa on yhteiskäyttö netti, jossa voi myös käydä täyttämässä lomakkeen yllä olevan linkin kautta. Kenellä se ei ole mahdollista, voitte palauttaa lomakkeen osoitteeseen: Kaarina Alakangas, Jännekatu 5, 80260 JOENSUU

Maaliskuun tarinailta 8.3.2023 klo 18:00. Illan aiheena pääsiäisperinteet, voit kertoa aiheeseen liittyviä muistoja, lomassa askartelemme virpomavitsoja.

Huhtikuun tarinailta 12.4.2023 klo 18:00. Tutustumme sukututkimuksen saloihin.

Toukokuu: Laulelemme ja kerromme tarinoita linja-autossa Laihian matkan aikana.

Pääkaupunkiseudun pälkjärveläisten tapaaminen Karjalatalon yläsalissa lauantaina

29.4.2023 klo 12:00.


Muistopuun istutusmatka Laihialle toteutetaan 20.-21.5.2023

Lauantai: Matkan varrelta on mahdollisuus liittyä mukaan. Liikenne Kinnunen, reitti: Joensuu Prisman parkkipaikka klo 6:00 – Kirkkokadun matkailupysäkki klo 6:10 – Ylämylly Shell klo 6:30 – Varkaus – tauko Jari-Pekka Hankasalmi – Jyväskylä – tauko Tuurin kyläkauppa – Laihian  kirkko, jossa vastassa Erkki Hiltunen, katsomme puunistutuspaikan – Vaasa kaupungintalo klo 15:00.

Vaasassa otamme oppaan kyytiin ja tutustumme kaupunkiin, jonka jälkeen opastettu kierros Strömsössä. Tämän jälkeen ajelemme Mustasaareen, Hotel Valloniaan, jonne majoitumme. Yhteinen illallinen hotellilla. Illallisen jälkeen voi itsenäisesti tutustua Mustasaareen. Siellä on mm. Suomen pisin silta, Raippaluodon silta. Hotelli tarjoaa myös iltasaunan.

Sunnuntai: Aamupala on meille katettu klo 7:30, jonka jälkeen klo 8:10 lähdemme Laihialle ja kirkolle, tapaamme Laihian karjalaisia ja seurakunnan edustajia, istutamme muistopuun, puheiden ja Karjalaisten laulun jälkeen siirrymme Laihian karjalaisten kanssa kirkkoon. Jumalanpalveluksen jälkeen on kunniakäynti sankarihaudoilla. Laihian karjalaisseura etsii paikkaa, jossa voisimme tavata ruokailun ja pienen juhlahetken muodossa. Toivomme, että onnistuu.

Aikataulun salliessa tutustumme kotimatkalla Tuurin-kyläkauppaan. Kotiinpaluu samaa reittiä kuin tullessa.

Hinta-arvio, johon sisältyy matka, hotelli illallisineen, saunoineen, yöpyminen ja aamupala, sekä oppaan kanssa kiertoajelu Vaasassa ja tutustuminen Strömsöön. Matkan hinta noin 135 € – 200 €.

riippuu lähtijöiden määrästä. Mukaan mahtuu 40 henkilöä ilmoittautumisjärjestyksessä, lisäksi omin kulkuneuvoin tulevilla on mahdollisuus yöpyä samassa hotellissa, heille on varattu 10 paikkaa, majoitus 2 henkilön huone 138€/vrk tai 2 henkilön huone lisävuoteella 170€/vrk.

Ilmoittautuminen: 16.4.2023 mennessä Jaakko Jormanainen puh. 050 372 2838 tai s-posti

jaakko.jormanainen(at)gmail.com

Matkan hinta ilmoitetaan lähtijöille heti, kun saamme lopullisen henkilömäärän.

Maksa matka Pälkjärven pitäjäseuran ry:n pankkitillille 28.4.2023 mennessä

FI30 5770 0520 0298 82

TOIVOMME RUNSASTA OSANOTTOA POHJANMAAN LAKEUKSILLE!


Heinäkuu 2.7.2023

Juhlapäivä aloitetaan klo 11:00 kunniakäynneillä raja- ja laatokankarjalaisten sankarivainajien sekä Karjalaan jääneiden muistomerkeille, Rauhankatu 4.

Päivää jatketaan Pälkjärven pitäjäseuran ry:n sääntömääräisellä vuosikokouksella klo 12:00 alkaen ravintola Usva, Kauppakatu 44 Joensuu, pyrimme järjestämään myös etäyhteyden.

Kokouksen jälkeen juhlakahvit karjalanpiirakoiden ja täytekakun kera (vapaaehtoinen kahvimaksu).

Juhlasalin takaosassa on myynti- ja arpajaispöytä pikavoittoineen.

Varsinainen kesäjuhla aloitetaan klo 13:30.

Tarjoilun järjestämiseksi ilmoittautuminen 20.6.2023 mennessä Jaakko Jormanainen

puh. 050 372 2838 tai s-posti jaakko.jormanainen(at)gmail.com

Jäsentapaaminen Värtsiläpäivillä 23.7.2023

Uudet jäsenet: Pitäjäseuraamme on liittynyt Reijo Vantaalta. Otamme sinut avosylin vastaan karjalaiseen suurperheeseemme.


Pälkjärven hiekka: Maija Närhiltä on saatavilla siunaustilaisuuksiin, puh. 0400 588 490 tai s-posti

maijakyllikki.narhi(at)hotmail.com.

Mahdolliset muutokset toiminnassamme ilmoitamme nettisivuillamme ja fasebookissa.

Mikäli olet hiljattain ottanut käyttöösi sähköpostiosoitteen, etkä ole vielä ilmoittanut sitä sihteerille, teethän se. Myös muuttuneista osoitteista toivomme saavamme ilmoituksen.

Toivomme teille kaikille pitäjäseuramme jäsenet voimia, terveyttä, elämäniloa ja ystävän kättä!

Satu-Sisko Eloranta                                 Kaarina Alakangas

puheenjohtaja                                           sihteeri

elorantasatusisko(at)gmail.com                 alakangaska(ay)gmail.com

puh. 044 299 1448                                   puh. 050 341 8172

Lahjavinkki: Pälkjärveläinen lehti 2kpl 10 € + postikulut tai 1 kpl 8 € + postikulut