MAIJA NÄRHI 80V

34 vuotta aktiivisesti pitäjäseuran toiminnassa mukana ollut ”Midän Maija” vietti 80 vuotissyntymäpäiviään 5.12.2023. Varsinaista juhlapäivää Maija vietti yhdessä sukulaistensa kanssa rakkaassa lapsuuden kodissaan Kaatomossa. Niissäkään juhlissa Maija ei, totuttuun tapaansa, istunut päivänsankarina ottamassa vastaan onnitteluja, vaan hääräili tilaisuuden emäntänä tarjoilemassa itse leipomaansa täytekakkua, kahvia ja muita herkkuja.

Eikä ne Maijan syntymäpäivähääräilyt siihen jääneet. Eräänä päivänä Maija soitti ystävälleen Riitalle ja kysyi voisiko hän tulla paistamaan synttäriteemalla rahkalettuja. Lupa tuli ja niinpä sitten tiistai-iltapäivänä kokoonnuttiin Korpiselänkadulle Niinivaaralle katselemaan ja maistelemaan minkälaisia nämä Sakkolan perinneohukaiset oikein ovat.

Maija paistoi pannulla maittavia rahkaohukaisia ja samalla jutteli 80 vuotisesta elämäntaipaleestaan.

Videolta voi katsella/kuunnella mitä Maijalle kuuluu.

Kuvia lettukesteistä. (kuvia voi klikata suuremmaksi)

Maijan pitäjäseuraseikkailuista on Riitta Pakarinen kirjoittanut jutun Pälkjärveläinen lehteen vuonna 2014. Juttu on julkaistu myös netissä Naisten ääni sivustolla. Jutun voi lukea tästä:

”Maija Närhi Pälkjärven pitäjäseuran toimelias sihteeri”


Rahkaletut ovat kuohkeita ja sopivat hyvin jälkiruoaksi, tai aamupalaksi marjojen kanssa. Ainesosina ovat kananmuna, maitorahka, vehnäjauho. Mausteina suola, sokeri ja vaniljasokeri. Paistamiseen voita, tai rypsiöljyä. Nautitaan hillon kanssa.

Tarkemmat ainesosamäärät ja valmistusohjeet löytyy Kotilieden reseptiohjeista osoitteessa: https://kotiliesi.fi/resepti/rahkaletut/