TARINAILLASSA 8.2.2023 KUULTUA

Keskiviikon kyläkahveilla 8.2.2023 juteltiin Läävistä ja sen asukkaista. Hieman sivuttiin myös Hiekan kyläasutusta, mutta se jäi sen verran hataralle pohjalle, että Hiekkaan ja sen patsaan ympärille pitää vielä palata myöhemmin jonkun tarinaillan aikana.

Lävin kyläyhteisöstä saatiin aika hyvä selvitys Anja Laineelta (os. Köhlin), jota haastatteli puhelimitse Paavo Valonen. Paavo on itsekin samoillut useita kertoja Pälkjärven rannoilla (1990 – 2019) ja merkkaillut karttaan vanhoja talon paikkoja.

Videolla Paavon ja Anjan juttutuokio

(videon alussa on 15 sekuntia tyhjää)

Annikki Vesanen (os. Niiranen) ja hänen pari vuotta nuorempi veljensä Paavo kertoivat lapsuuskokemuksistaan Läävin kylällä.

Annikki tavoitettiin Kuopiosta ja Paavo kertoi tarinoitaan Skypen välityksellä eteläiseltä pallonpuoliskolta. Välimatka (10526 kilometriä) Australiaan ei nykytekniikalla haitannut ollenkaan. Ainut ongelma yhteydenpidon osalta on aikavyöhyke. Jos tarinailta Joensuussa on klo 18:00, niin Paavo on jo silloin todennäköisesti nukkumassa, sillä kello on Canberrassa 03:00 aamuyöllä.

Videolla Australiassa asuvan Paavo Niirasen ja hänen Kuopiossa asuvan siskonsa Annikin muistoja lapsuuden kotiseudulta Pälkjärveltä.

(klikkaamalla kuvat saa suuremmaksi)