VUOSI 2022 OLI TÄYNNÄ TAPAHTUMIA / Pitäjäseuran johtokunta

Pitäjäseuran toiminta alkoi pikkuhiljaa kauden 2022 aikana päästä takaisin lähelle vakiintuneita toimintamuotojaan. Yhteiskuntaa pari edellistä vuotta kovalla kouralla koetellut koronaepidemia oli saatu lääketieteellisesti paremmin hallintaan ja kokoontumisrajoitusten poistuminen antoi mahdollisuuden tavata ihan samassa tilassa ja vierekkäin.

Yhteisiä kokoontumisia järjestettiinkin Joensuussa ja pääkaupunkiseudulla. Myös yhdessä matkustaminen onnistui. Vaikka rajan taakse vanhoja ”kotikontuja” katselemaan ei nykyisessä maailmantilanteessa (Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan) päästykään, niin yhteinen bussimatka Sipooseen ja Helsinkiin antoi mahdollisuuden tavata ystäviä läheltä ja kaukaa. Muistopuun istutus ja Karjalainen kansanmessu oli mieliinpainuva yhteisöllinen tilaisuus, joka varmasti luo lisää siteitä siirtokarjalaisten jälkipolvien keskuudessa.

Paljon muutakin toimintakauden 2022 aikana tapahtui. Pitäjäseuran johtokunta muisteli näitä asioita ja kurkisteli hieman kauden 2023 juttuihin vuoden viimeisessä kokouksessaan Hilkan ja Jaakon luona.

Seuran sihteerin hommia pitkään hoitanut Maija Närhi ( jäi pois sihteerin tehtävistä ja johtokunnan jäsenyydestä 2022 vuosikokouksessa) ei ehtinyt muilta kiireiltään mukaan, mutta nykytekniikka mahdollisti Paavo Valosen osallistumisen etäyhteydellä.

Mitäs siellä oikein puhuttiin. Sitä voit katsella/kuunnella videopätkältä.

JOHTOKUNTA TOIVOTTAA HYVÄÄ JOULUA