Hyvät pälkjärveläiset, pitäjäseuran nettisivujemme ja somekanavien seuraajat!

Tiuventti vuosi jää pitäjäseuran toiminnan osalta mieliin vähäisistä kasvokkain kohtaamisista ja kevät talvella käynnistyneistä kyläkahvitteluista. Kokoonnuimme etäyhteydellä Teamsiin kerran kuukaudessa keskiviikkoiltaisin kuulemaan pitäjämme eri kylien esittelyjä. Jokainen sai esittelyn aikana nauttia mieleisensä kahvit tai tsuajut pullakannikoineen, karjalanpiirakoineen tai ilman. Ilahduttavasti meitä oli linjoilla eri puolilta Suomea ja mukana oli kuulolla pitäjäseuran jäsenien lisäksi muita Pälkjärven kyläesittelyistä kiinnostuneita. Syksyn tullen teimme Karjalan Liitolle pitäjäesittelyn ja siihen voit tutustua täältä nettisivuiltamme.

Täällä Joensuun seudulla pääsimme kokoontumaan kasvokkain muutamiin kokouksiin ja tarinailtoihin, puutarhavierailulle Suhmuraan, vierailulle Värtsilä-päiville sekä perinteiseen jouluun laskeutumisen juhlaan Villa Koivurantaan. Näitä perinteisiä tapaamisia ja kyläkahvitteluja jatkamme myös vuonna 2022 ja optimistina uskon kasvokkain kohtaamisten onnistuvan pikkuhiljaa myös Käpylän Karjalatalolla.

Kiitos kaikille tapahtumiimme osallistuneille, nettisivujen ja somekanavien seuraajille. Iso kiitos  aktiivisesti kokousten ja tapahtumien järjestelyihin osallistuneille johtokunnan ja pääkaupunkiseudun toimikunnan jäsenille sekä erityisesti nettitoimitusta ja somea pyörittäville Matti Holopaiselle, Lissu Kaivolehdolle sekä Instagramia päivittävälle Piia Riikoselle.

Kannustan kaikkia Teitä tekstien kirjoittajia, valokuvien lähettäjiä, haastattelijoita ja muutoin tekemiseen osallistuneita olemaan jatkossakin yhtä innokkaita tai vielä innokkaampia – ilo on kaksinkertainen ilo.

Tammikuusta alkaen pääsemme yhdessä muiden pitäjäseurojen kanssa osallistumaan Karjalainen kulttuuriperintö verkkoon -hankkeeseen. Mielenkiinnolla odotan mitä kaikkea uutta tietoa Pälkjärven kulttuuriperinnöstä ja muista karjalaisista pitäjistä tulee vastaan. Pikkuhiljaa karjalaisten pitäjien yhteinenkin toiminta lisääntyy verkon välityksellä ja mahdollistaa uudenlaiset verkostoitumiset osallistujien paikkakunnasta riippumatta.

Uuteen vuoteen askellamme rohkeasti ja myönteisesti tulevaisuuteen suunnaten. Kesällä vuosikokouksessa päätimme jäsenaloitteen pohjalta aloittaa puiden istuttamisen perinteen. Tulevana alkutalvena voimme alkaa tarkentamaan suunnitelman toteutusta ja sen aikataulusta. Istutetut puut ovat alku uudelle ja tulevat ilahduttamaan kasvaessaan myös tulevia sukupolvia ja muistuttamaan meitä karjalaisista juuristamme.

Toivotan kaikki entiset ja uudet jäsenet mukaan Pälkjärven pitäjäseuran toimintaan!

Terveyttä ja Hyvää Uutta Vuotta 2022!

Satu-Sisko Eloranta

Pälkjärven pitäjäseuran puheenjohtaja