Jouluun laskeutumisen juhla 27.11.2021 / Hilkka Hirvonen

Villa Koivuranta

Pikku pakkasessa lähdimme Jouluun laskeutumisen juhlaa viettämään Liikenne Kinnusen bussilla ja osa väestä omilla autoilla kohti Uimaharjua. Tapaaminen oli mieluisa monille seuran jäsenille, kun nyt poikkeus aikana (covid-19 virus) on pistänyt tapaamiset katkolle. Onneksi pystyttiin nyt juhlimaan.

Matkan aluksi bussissa allekirjoittaneelle tuli onnitteluja oikein laulun kera (nimipäivä sattui samalle päivälle). Kiitoksia vielä kerran kaikille.

Villa Koivuranta otti meidät lämpimästi vastaan ja aluksi saimme nauttia jouluglögistä, jonka jälkeen sihteeri Maija varmoilla otteilla rupesi vetämään tapahtumaa.

Aloitimme laululla: ”Arki huolesi kaikki heitä”, kitaralla säestäjänä toimi Onni Tahvanainen.

Sen jälkeen puheenjohtaja Satu-Sisko Eloranta toivotti juhlaväen tervetulleiksi ja kertoi poikkeusolojen seuran toiminnasta sekä kiitteli aktiivisesta toiminnasta. Seuraavana oli johtokunnan lausuma runo ”Kuka tuntisi joulun paremmin”

Villa Koivurannan omistaja, emäntä Pirjo K. Opasti humoristisesti meidät herkullisen joulupöydän antimien pariin (kinkkua, laatikoita, salaatteja, karjalanpiirakoita ym…)

Yhteislaulun jälkeen Kaarina Alakangas etsi pariskuntia wc-paperipaloilla tapahtuvaan hyväntuuliseen leikkiin kertomaan puolisoilleen toisistaan kauniita asioita. Sieltä tulikin roppakaupalla kaunista tekstiä ja kaikki pariskunnat saivat lopuksi pienen joulupussin muistoksi tapahtumasta.

Juhlassa oli seuraavana Leena Parvelan Posetiivareista löytämä runo ”Hymy”, sekä Leenan kertomus ”Keskikerroksen akka”.

Seurasi ohjelmassa joululeikki Soihdut sammuu, joka saikin aika ison porukan leikkimielle ja tipsuttelemaan ympäri juhlasalia. Olikin aika jo joulupukin saapua ja sieltähän se nurkan takaa tulikin aputonttujen Vilman ja Valtterin kanssa.

Pukki kertoi Petteri punakuonon jättäneen joen rantaan ja oli iloinen, että paikalle oli saapunut näin paljon iloisia juhlan viettäjiä. Peräti 40 henkeä. Pukin juttelujen lomassa aputontut jakoivat kaikille pienet joulupussit. Sittenpä pukin olikin jo aika jatkaa matkaa, mutta lupasi tulla taas ensi vuonna.

Kahvin, kakun ja iloisen puheensorinan jälkeen Satu-Sisko kiitteli tarjoilusta, musiikista, kuljetuksesta, osanotosta ja toivotteli hyvää joulun aikaa.

Laulettiin: Maa on niin kaunis.

Mutta ei vielä lähdettykään kotimatkalle, vaan Onni laulatti ja lauloi meille vielä useamman laulun. Mm. Eldankajärven jää ja Elämä on  kaunis.

Hyvillä mielin aloitamme adventtiajan ja hiljentymisen jouluun.

Teksti ja kuvat: Hilkka Hirvonen