LÄHELLÄ LUONTOA NÄYTTELYYN TUTUSTUMASSA

Pälkjärven pitäjäseuran jäsenet saivat kutsun luontokuvaaja Matti Eskelisen valokuvanäyttelyyn 8.9.2021. Meitä kiinnostuneita saapui Joensuun Taitokortteliin Kauppaneuvoksen Kahvilaan lähes kaksikymmentä uteliasta. Näyttelyn nimi, ”Lähellä luontoa”, antoi hyvän näkemyksen siitä, mitä katselijoille oli luvassa. Kuvaaja itse oli paikanpäällä kertomassa tarinoita valokuvaotosten takana.

Matti Eskelinen on valokuvannut koko ikänsä ja sanoo itsekin olevansa osa luontoa. Yli kolmekymmentä upeaa isokokoista otosta oli ripustettu kahvilan käytävän seinille. Kaikki kuvat olivat kuvaajan mukaan aitoja, mitään kuvankäsittelyä ei ollut käytetty. Karhuperheenkin kuvat on otettu ilman piilokojun käyttöä, läheltä Eskelisten kesäpaikkaa.

Jaakko Jormanainen


Kuvat ovat nähtävissä Taitokorttelissa 2. – 30.9.2021.


Kaiken takana on nainen

Näyttelyn avajaisissa pitämässään puheessa Matti Eskelinen kiitti avusta kaikkia niitä tahoja, jota tällaisen tapahtuman järjestäminen vaatii. Hän kertoi myös, että näyttely olisi saattanut jäädä toteuttamatta ilman puolison päättäväistä ja määrätietoista kannustusta.

Hammaslahdessa asuvat Matti ja Armi Eskelinen ovat olleet ja ovat yhä järjestelemässä monenlaista toimintaa ja tapahtumaa. Matti on koko ikänsä toiminut luonnon ja luonnossa liikkumisen puolestapuhujana.

Armi on monille tämänkin nettisivun lukijalle tuttu Pälkjärviseuran, Ruskealaseuran ja Karjalan Liiton piiritoiminnasta.

Nettitoimitus


Videosta voi katsoa näyttelyn avajaistunnelmia 1.9.2021