Poikkeusolojen valkovuokkomatka 2020 / Jaakko Jormanainen

Pälkjärven pitäjäseuran juhlavuosi 2019  sisälsi kaksi juhlamatkaa.  Toinen suuntautui Viroon Vormsin saarelle ja ensimmäinen Pälkjärvelle, Sortavalaan ja Valamoon. Itärajan takainen matka oli hyvin suosittu, sinne matkattiin kahdella bussilla. Varmaan kiinnostusta herätti päivän matka kantosiipialuksella Valamon luostariin.

Tämän vuoden matkaa odotin mielenkiinnolla, koska mukaan oli lähdössä nuorempaa sukupolvea. Pitäjäseuran toive on, että nuorisoa saataisiin mukaan toimintaan. Hilkan tyttären vanhempi tytär Neea oli innolla ilmoittautunut matkalle Hilkka-mummin ja ”varavaari” Jaakon kanssa. Häntä kiinnosti nähdä isomummin kotitanhuat Ilmakassa Nousiaisen mäen päällä.

Teini-ikäinen Neea asuu vanhempiensa kanssa Lappeenrannassa. Hän käy Itä-Suomen koulua ja on lukion ensimmäisellä luokalla.Koulussa opetetaan vieraita kieliä, myös venäjän kieltä. Venäjää hän on opiskellut useita vuosia ja koulu on tehnyt matkoja Pietariin ja Moskovaan. Siellä on kielitaito ollut tarpeen. Nyt häntä siis kiinnosti Pälkjärven maisemat.

Oli suuri pettymys, kun valkovuokkomatka peruuntui korona-viruksen takia. Meillä oli kyllä suunnitelma B. Myöhemmin kesällä mentäisiin omalla autolla Neea mukana  Pälkjärvelle, Sortavalaan ja Ruskealaan. Tämä suunnitelma on tällä hetkellä hämärän peitossa. Saa nähdä milloin korona helpottaa ja raja Niiralasta avataan.

Mitä tein toukokuun puolivälin viikonloppuna? Olin kantamassa vainajan arkkua hautaan Joensuun hautausmaalla.

Jaakko Jormanainen


Tulossa

Unto Kortelainen; – ….”Sunnuntai-iltana 17.5 olin normaalilla kävelylenkilläni ja sää oli melko kurja, lämpötila vain muutamassa asteessa ja pohjoisen suunnalta puhalsi erittäin kylmä tuuli. Silloin muistui mieleeni erittäin helteinen pitäjäseuran ensimmäinen valkovuokkomatka helatorstain aikoihin”…….

Lähetä juttuja ja kuvia osoitteella; nettitoimitus@palkjarvi.fi