Pitäjäseuran vuosikokous 2020

Heinäkuinen sadesää ja coronaviruksesta johtuvat poikkeusjärjestelyt antoivat haastetta Pälkjärven pitäjäseuran vuotuisiin kesäjuhliin, mutta vuosikokous 2020 ja siihen liittyvät kunniakäynnit saatiin hoidettua mallikkaasti.

Raja- ja laatokankarjalaisten muistomerkillä pitämässään juhlapuheessa Timo Leskinen toi esille asioita, jotka näinä poikkeusaikoina rajoittavat ihmisten välistä kanssakäymistä ja monia yhteisöllisiä toimintoja. Vaikka erilaisista rajoituksista johtuen olosuhteet ovatkin olleet osittain hankalat, niin hän laittoi asioita myös oikeisiin mittasuhteisiin toteamalla; ”Pula-ajasta poiketen olemme saneet kaupasta voita, kahvia ja sokeria ilman säännöstelyä”……

Hienon puheen ja kukkienlaskun jälkeen siirryttiin kunniakäynnille Karjalaan jääneiden vainajien muistopatsaalle, jonne laskettiin myös kukkatervehdys.

Vuoden 2020 vuosikokous pidettiin Joensuun kerhotalolla. Pitäjäseuran puheenjohtaja Satu-Sisko Eloranta avasi tilaisuuden ja toi esille kaikkien yhteisen ilon siitä, että perinteinen kesäjuhla ja vuosikokous pystyttiin kuitenkin järjestämään, vaikkakin hieman karuimmissa olosuhteissa mihin yleensä on totuttu.

Tilaisuuden alussa luovutettiin Karjalanliiton kultainen ansiomerkki Maija Närhelle.

Varsinaisen vuosikokouksen puheenjohtajana toimi Tuomo Nenonen ja hän veti kokouksen läpi asiantuntevasti ja tehokkaasti. Toimintakertomus ja talous kaudelta 2019 hyväksyttiin ja hallituksen esittämä suunnitelma vuodelle 2020 sai myös kokouksen hyväksynnän.

Hallituksen erovuorossa olleet jäsenet Satu-Sisko Eloranta ja Kaarina Alakangas valittiin jatkamaan tehtävissään.

Tästä voi katsoa dokumentin sunnuntaipäivän tapahtumista. Tuotanto pahoittelee videon äänenlaatua, mutta toivoo kotikatsomoissa päästävän mukaan poikkeuskesäpäivien tunnelmaan.

Kuvia tilaisuudesta

Lisää kuvia

Kuuntele Maijan tunnelmia ansiomerkkikukituksen jälkeen;