SANKARIPATSAAN KOLMAS MATKA

Pälkjärvellä helluntaina 4.6.1922 paljastettu vapaussodan sankaripatsas on tehnyt kaksi evakkomatkaa. Nyt sunnuntaina 7.7.2024 Pälkjärven pitäjäseuran 75 vuotisjuhlilla Tohmajärvellä kunnostettu patsas otettiin uudelleen käyttöön.

Juhlapäivä sisälsi jumalanpalveluksen Tohmajärven kirkossa ja sen jälkeen Kirkkoniemen upeissa maisemissa paljastettiin sankaripatsas uudelleen. Juhlapäivästä on tulossa kooste verkkosivuille, mutta sen kokoaminen vie hieman aikaa. Sitä odotellessa voi katsella kuinka tuo 102 vuotta säitä ja aikaa uhmannut patsas sai uuden ilmeen.

Kuvat Jaakko Jormanainen, videokuvaus Matti Holopainen. Kuvia voi klikata suuremmaksi.

Videolta voi katsoa sankaripatsaan kolmannen matkan. Matka ei vienyt tällä kertaa evakkoon, vaan ehostukseen.

Kivialan ammattilaiset kertovat patsaan kunnostuksesta.