OSALLISTU TULEVAISUUDEN SUUNNITTELUUN

Pälkjärven pitäjäseura toimii karjalaisessa kulttuurikentässä monien pitäjäyhdistysten, karjalaseurojen, säätiöiden ja sukuseurojen ohella. Näitä toiminnallisia yhteisöjä perustettiin neljäkymmentäluvun loppupuolella ja viisikymmentäluvun alussa eripuolille Suomea. Alkuaikojen toiminnan muodosti paljolti rajantakaisessa Karjalassa syntyneiden ja sieltä evakkoreissujen kautta pois muuttamaan joutuneiden ihmisten keskinäiset tapaamiset ja yhteiset juhlat. Niissä oli hyvä yhdessä muistella rakkaita synnyinseutuja ja luoda uskoa jälleenrakentamiseen ja elämiseen uusilla kotiseuduilla.

Vuosikymmeniä vanhat Karjalan kotikonnut elivät vain muistoissa ja tarinoissa, joista nuorempi sukupolvi sai ammentaa tietoa juuristaan. Yhdeksänkymmentäluvulla maailmantilanteen muuttuminen mahdollisti vanhemmalle sukupolvelle konkreettisen matkustamisen katsomaan vanhoja synnyinsijoja ja nuoremmille tilaisuuden tutustua tarinoista tutuiksi tulleisiin paikkoihin. Rajan aukeaminen ja ”kotiseutumatkat” toivatkin yhdistyksiin uudenlaista toimintaa ja samalla uusia jäseniä.

Nyt maailman tilanne on taas muuttunut. Yhteinen karjalamatkailu on poissa mahdollisuuksista ties kuinka pitkäksi ajaksi. Samalla Karjalassa syntyneiden ja sieltä omakohtaisia tarinoita kertovien joukko vähenee. Yhdistysten on sopeuduttava vallitseviin olosuhteisiin ja mietittävä erilaisia toimintamalleja yhteisen Karjalatarinan kertomiseen.

Pälkjärven pitäjäseurassakin mietitään mahdollisuuksia ja tulevia toimintamalleja. Nyt sinulla on mahdollisuus vaikuttaa toiminnan kehittämiseen.

Linkistä aukeaa lomake, jossa kysellään toiveita yhdistyksen tulevaisuuden suuntaviivoiksi. Täytä lomake ja ole mukana rakentamassa toimintaa.

Lisätietoja:

Satu-Sisko Eloranta Pälkjärven pitäjäseuran pj

elorantasatusisko(at)gmail.com