JA KAIKILLA OLI NIIN MUKAVAA….

Pitäjäseuran jouluun laskeutumisen juhlaa vietettiin 19.11.2022 Villa Koivurannassa.

Uimaharjun vanhassa kirkkosalissa oli ohjelmaa, tunnelmaa ja hyvää ruokaa. Puheenjohtaja Satu-Siskon tervetulotoivotusten jälkeen nuoret tontut esittivät oman sovituksensa musiikkikappaleesta ”Me ollaan sankareita kaikki”. Nuorten tonttujen esitys sai kovat aplodit ja juhlakansan virittäytymään oikeaan tunnelmaan.

Vanhemmat tontut Ride & Kati esittivät aputonttujen avustuksella kuvaelman ”Rajan pinnassa”. Kuvaelma sisälsi matkan Enosta Ilomantsin, Tohmajärven, Tuupovaaran, Värtsilän ja Ruskealan kautta Pälkjärvelle.

Kuvaelman aikana kerrottiin paikkakuntien historiasta ja kuinka ne liittyivät siirtokarjalaisten kohtaloihin. Jokaiselle paikkakunnalle sytytettiin kynttilä ja luettiin ”Sanoja ennen särvintä” kirjasta paikkakuntakohtaisia sanontoja.

Pälkjärvelle päästyä ja kun kaikki kynttilät oli sytytetty, etsittiin vihjeiden perusteella henkilö, joka oli ansainnut lahjan jo näin etukäteen ennen joulua. Lopulta kova yritys tuotti tulosta, henkilö löytyi ja Unto Kortelainen sai paketin ja lämpimän halauksen. Kuvaelma päättyi ”Kodin kynttilät” yhteislauluun.

Kun sanoja oli kuultu, niin oli särvintäkin luvassa. Paikan Päätonttu oli loihtinut mahtavan jouluaterian ja maittavan jouluglögin.

Ruokailun jälkeen Katja Malinen musisoi kanteleella. Laulettiin yhdessä ja joulupukki kävi tervehtimässä. Kahvitarjoilun jälkeen laulettiin ”Maa on niin kaunis” ja lähdettiin kotimatkalle.

Videolta voi katsella joulujuhlan tunnelmia: