JUHLITTU ON, MUTTA VIELÄ ON KESÄÄ JÄLJELLÄ

Karjalaiset kesäjuhlat pidetiin Raumalla 17. – 19. kesäkuuta ja juhannusjuhlatkin alkavat olla takana päin. Tällä hetkellä on hieno nautti lämpimästä ilmasta ja upeasta luonnosta, mutta vielä on Suomen kesässä paljon tapahtumia, joihin voi osallistua.

Videolla kuullaan Pälkjärven pitäjäseuran kesätapahtumista 2022 Maija Närhen kertomana ja Hilkka Hirvosen tunnelmia Rauman kesäjuhlilta.

Maija kertoo myös mahdollisuudesta hankkia edullisesti Pälkjärveläinen lehtiä.

Kesän 2022 tapahtumista voi lukea tarkemmin: Toiminta Joensuussa

Myyntituotteista tietoa lisää: Yhdistyksen myyntituotteet

Tästä linkistä löytyy jokaisen lehden kansikuva ja sisällysluettelo: Sisällysluettelot


KARJALAISET KESÄJUHLAT RAUMALLA 17. – 19.6.2022

Teksti Hilkka Hirvonen, kuvat Jaakko Jormanainen

Kahden vuoden tauon jälkeen Karjalaisten Kesäjuhlilla Raumalla. Aloitimme osallistumisemme perjantai-illan Karjalasta  kajahtaa yhteislaulutapahtumalla. Torille oli saapunut yli 300 henkeä laulun ystäviä.

Lauantain avajaiset pidettiin torilla vesisateessa. Äijänsuon jäähallille sijoitetulla Karjalaisella torilla riitti katseltavaa ja ostettavaa. Karjalaiset saivat käydä liimaamassa täplän oman pitäjänsä kohdalle.

Ol niingon gotonas – musiikki-iltapäivä kokosi juhlavieraat laulamaan ja kuuntelemaan juontajan Rauman kielellä jaarituksia. Raumalla on ihan oma kieli, he eivät puhu murretta.

Muistojen ilta kauniissa 510  vuotta vanhassa Rauman Pyhän Ristin kirkossa. Kirkkoherran mukaan paikalla oli ennätysmäärä yleisöä. Muistokynttilöiden sytytyksen ja Franciscus Assisilaisen muistomerkin eteen viennin jälkeen, kirkossa oli Viipurin Lauluveikkojen konsertti.

Iltamissa valittiin kaunein kansallispuku, joka oli tällä kertaa Tuuterin puku ja kuultiin karjalan kielistä tarinaa. Iltamien jälkeen oli puolitoista tuntia tanssia.

Sunnuntaina juhlakulkue lähti kirkon vierestä jäähallille, läpi Rauman kaupungin. Paljon kansaa oli katujen varrella katsomassa ja kuvaamassa kulkuetta. Tuuli puhalsi aika navakasti, joten lipunkantajien hauikset olivat koetuksella. Päiväjuhla oli näyttävä, juhlapukuista väkeä oli katsomo täynnä. Lippurivistö oli pystytetty pääkatsomon vastapäätä esiintymislavan taakse. Eija Vilppaan juontamana ja sotilassoittokunnan säestämänä laulut raikuivat, kuultiin vielä juhlassa puheita ja raumalaisia jaarituksia.