JÄSENKIRJE 1/2022

Tervehdys sinulle hyvä pitäjäseuralainen!

Runsasluminen ja lumivahinkoinen talvi alkaa olla täällä Joensuun seudulla selätetty. Kahden koronavuoden lisäksi eloamme on järkytetty Venäjän hyökkäyssodalla Ukrainaan ja sen myötä mm. valkovuokkomatkat Pälkjärvelle ovat vaarassa siirtyä kauaksi tulevaisuuteen. Pienistä ja isoista murheista huolimatta tulevan kesän merkkejä ilmaantuu päivä päivältä enemmän.  Västäräkkejä on jo havainnoitu ja tänä aamuna joku oli kuullut jo ensimmäisen käen kukkumisen. Enää ei mene kauan kun pääskyset ilmaantuvat pihapiireihin liitelemään ja kukkaset nousevat ilahduttamaan väriloistollaan.

Pitäjäseuran toiminta on pikkuhiljaa muuttumassa enemmän kasvokkaisiksi tapaamisiksi niin Joensuussa kuin Helsingissäkin. Heinäkuun ensimmäisenä sunnuntaina järjestämme parin vuoden tauon jälkeen vuosikokouksen yhteydessä kesäjuhlan. Elokuulle on luvassa matka pääkaupunkiseudulle, josta alla enemmän lisää. Syksyn tullen jatkamme jälleen kyläkahvien parissa pitäjän eri kyliin ja niiden asukkaisiin tutustumista.

Iloista kesän odotusta, tavataanhan pian tulevissa tapahtumissa!

Satu-Sisko


Juhlakausi aloitetaan 3.7. kokoontumalla klo 11:00 (huom! muuttunut aika) kunniakäynneille raja- ja laatokankarjalaisten sankarivainajien sekä Karjalaan jääneiden muistomerkeille, Rauhankatu 4. Arvokkaassa tilaisuudessa pitää puheen seuramme oma pappi Timo Leskinen.

Pälkjärven pitäjäseura ry:n sääntömääräinen vuosikokous pidetään su 3.7.2022 klo 12:00 alkaen Joensuun kerhotalo Ruplalla (entinen paikka), Sepänkatu 42, Joensuu.

Kokouksen jälkeen nautitaan juhlakahvit karjalanpiirakoiden ja täytekakun kanssa (vapaaehtoinen kahvimaksu).  Juhlasalin takaosassa on perinteinen arpajaispöytä, kaikki voitot ovat pikavoittoja.

 Varsinainen kesäjuhla aloitetaan klo 13:30. Ohjelmassa on mm. puheenjohtaja Satu-Sisko Elorannan tervehdyssanat, juhlapuheen pitää lehdistöneuvos Seppo Sarlund, Joensuun Laulupelimannien konsertti sisältää reipasta, merellistä musiikkia, laulellaan yhteislauluja ja päätössanat esittää Paavo Valonen.

Tarjoilun takia pyydämme sinua ystävällisesti ilmoittamaan osallistumisestasi 20.6.2022 mennessä.

Seuraava jäsentapaaminen on Värtsiläpäivien aikaan lauantaina 23.7. klo 12:00. Päivän ohjelmaan toivomme esityksiä jäseniltämme, tehdään tapaamisesta lämminhenkinen kohtaaminen.  Matkanteko luontuisi mainiosti kimppakyydein. Jos olet lähdössä ja autoosi mahtuu, ilmoitathan siitä hyvissä ajoin sihteeri-Maijalle.

Helsingin matka toteutetaan 9.-10.8.2022. Jäsenperheemme Catharina ja Henrik Westermark kutsui seuramme väkeä luokseen Sipooseen tutustumaan Pälkjärven Alahovin esineistöön ja niihin liittyviin tarinoihin, viivähdetään ikimuistoisissa hetkissä muistojen Karjalassa.  Eikä tässä vielä kaikki, Westermarkit tarjoavat meille keittolounaan ja kahvit.

Pääkaupunkiseudun pälkjärveläisten tapaamiset Karjalatalon yläsalissa lauantaisin klo 12 seuraavasti;

8.10. ja 3.12., tarkempia tietoja tapahtumista saat syyskuun puolivälin jälkeen.

Vuoden 2023 tapaamispäivät ovat 4.2., 29.4., 7.10. ja 2.12. Tervetuloa tapahtumiimme!

Muuta tulevaa toimintaa;

– muistopuun istutus Pielisensuun kirkon ympäristöön syksyn aikana (päätöstä odotellaan)

– kyläkahveilla ollaan Makariin maisemissa ke 12.10. sekä Iljalan keskustassa ja kirkonkylällä 9.11.

– jouluun laskeutumisen juhlaa vietetään la 19.11. Villa Koivurannassa Uimaharjussa

– itsenäisyyspäivän kynttilänsytytys on Joensuussa 6.12. klo 9.30

-muistopuun istutusmatka Laihialle tehdään 20.-21.5.2023

Satu-Sisko Eloranta                                                                          Maija Närhi

puheenjohtaja                                                                                   sihteeri

elorantasatasatusisko(at)gmail.com                                                     maija.narhi(at)telemail.fi

puh. 044 299 1448                                                                            0400 588 490