KYLÄKAHVEILLA 9.2.2022

Jero – Puikkola kyläkahveja päästiin viettämään hybriditunnelmissa. Paikanpäällä Joensuussa oli turvavälein 18 henkeä ja verkossa kahvittelijoita oli lisää tuplamäärä. Tapaamiset näinä yhä vain jatkuvina poikkeusaikoina koetaan tärkeiksi. Tekniikka mahdollistaa mukanaolon laajemmaltikin ja tuo lisää syvyyttä keskusteluihin.


Illan alustuksessa nähtiin video, jossa Pälkjärven pojat ( Olavi Heinonen s.1928 ja Martti Tiitta s.1938) muistelivat lapsuuttaan Jero / Puikkola maisemissa. Tutuiksi tulivat muun muassa Linnunvaaran hovi, ”rottasota” 1941 – 42, sotavankien työpanos Pälkjärven maataloissa ja nuorison ajanviettoharrastukset.


Illan keskusteluosuudessa Lissu Kaivolehto kertoi Pälkjärvellä Puikkolan hovissa 1926 syntyneestä kuvanveistäjä Erkki Erosesta.

Erosen mittavan tuotannon kädenjälkiä ovat muun muassa Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkit Joensuussa 1966 ja Sipoossa 1983, sekä Pälkjärven sankaripatsas Venäjä 1994.

Järvenpäässä asuneen Erkki Erosen tuotantoon ja ansioihin voi tutustua osoitteessa: https://erkkieronen.com

Kuvat Pälkjärveläinen lehti 16/2016