Vuosikokous 4.7.2021

Tilaisuus alkoi perinteisillä kunniakäynneillä raja- ja laatokankarjalaisten sankarivainajien muistomerkille ja karjalaan jääneitten vainajien muistomerkille.

Hienossa aurinkoisessa säässä laulettiin molempien muistomerkkien äärellä ja laskettiin kukkatervehdykset. Juhlapuheen piti pitäjäseuran puheenjohtaja Satu-Sisko Eloranta.


Muistomerkkien ääreltä siirryttiin Joensuun kerhotalolle, jossa pidettiin varsinainen vuosikokous. Tänä vuonna vuosikokoukseen oli mahdollista osallistua myös etäyhteydellä.


Kokouksen puheenjohtajana toimi Tuomo Nenonen ja kokoussihteerinä Maija Närhi. Sääntömääräisten asioiden lisäksi kokouslistalla oli kaksi sääntömuutosehdotusta, jotka molemmat hyväksyttiin. Toinen muutos sisälsi tilintarkastajien nimikkeen muuttamisen toiminnantarkastajiksi ja toinen sisälsi johtokunnan toiminnan muuttamisen siten, että johtokunnan kokouksiin voi osallistua myös etäyhteyden välityksellä.

Tätä uutta mahdollisuutta toteutettiin heti, kun johtokunnassa pitkään toiminut Mikko Immonen ei ollut enää halukas jatkamaan tehtävässä ja ehdotti valittavaksi tilalleen Paavo Valosen. Paavo on tunnettu persoona pitäjäseuran toiminnassa ja hänet valittiin uudeksi johtokunnan jäseneksi.

Toinen erovuorossa ollut johtokunnan jäsen, Anja Laukkanen, valittiin jatkamaan tehtävässään.

Kokous keskusteli myös Lissu Kaivolehdon aloitteesta pitäjäseuran muistopuun istuttamiseksi Pielisensuun kirkon ympäristöön Joensuuhun. Pielisensuun kirkossa kumahtelevat Pälkjärven kirkon kellot ja paikka muistopuulle olisi näin ollen sopivan perinteikäs.

Jaakko Jormanainen teki ehdotukseen lisäyksen, jonka mukaan Pälkjärven muistopuun voisi istuttaa Laihialle. Laihia oli paikkakunta, johon pälkjärveläiset sijoitettiin Karjalan evakuoinnin yhteydessä jatkosodan jälkeen.

Kokous päätti muistopuiden hankkimisesta ja istuttamisesta molempiin paikkoihin. Johtokunta valmistelee asiaa ja hankkii toimenpiteisiin tarvittavat luvat.

Puheenjohtaja Tuomo Nenonen päätti kokouksen kiittämällä osallistujia niin paikanpäällä, kuin etäyhteyksien päässä.

Pitäjäseuran seuraava yhteinen tapahtuma on Wärtsiläpäivät 17.7.2021


Videolta pääsee kurkistamaan vuosikokouspäivän tapahtumia.


Tänään 5.7 on Unton nimipäivä.

Nettitoimitus jututti heti vuosikokouksen jälkeen Unto Kortelaista. Unto toimi aikoinaan pitkään Pälkjärven pitäjäseuran johtokunnan jäsenenä ja puheenjohtajana ja on yhä edelleen aktiivinen yhdistyksen jäsen.

Unto Kortelainen muistelee
Jututtajana Matti Holopainen