Kyläkahvit maistui 12.5.2021

Naatselän kylälle verkkotapaamiseen kokoonnuttiin 50 laitteella ja kun monen ruudun takana oli useampia ihmisiä, niin voidaan sano että tilaisuus oli onnistunut. Erityisen hienoa oli nähdä ruutujen takana myös sellaisia pitäjäyhteisön jäseniä, joille tapahtumaan pääsy omin avuin olisi jäänyt haaveeksi. Kiitos kaikille niille henkilöille, jotka mahdollistitte tämän yhteisöllisen kokemuksen.

Naatselän kyläyhteisöön ja sen elämänmenoon tutustuttiin Kirsti Sällin asiantuntevalla ja selkeällä opastuksella. Kirstin esitys tulee myöhemmin kokonaisuudessaan pitäjäseuran kotisivuille katseltavaksi ja kuunneltavaksi.

Tässä pieni näyte esityksestä:

Alustuksen jälkeen käytiin vilkasta keskustelua. Keskusteluissa nousi esiin muun muassa Pälkjärvellä yleisesti käytetyt liuskekivestä muuratut uunit. Näistä uuneista on yhä vielä näkyvissä jäänteitä ja niiden perusteella tunnistettavia talojen paikkoja.

Jänisjärven laivaliikenteen ja tukinuiton osalta kaipailtiin tarinoita ”tukkilaisromantiikasta”, mutta niitä ei kukaan paikallaolijoista ollut kuullut. Sen sijaan romantiikkaa löytyi sitten Naatselän Vaaranmäeltä, jonne paikallinen nuoriso kokoontui kesäiltoja viettämään. Näitä tarinoita oli kuultu ensimmäisillä kotiseutumatkoilla 1990, joilla mukana oli vielä Vaaranmäen nuorisokokoontumisiin osallistuneita henkilöitä.

Paljon muutakin ja monenlaista asiaa ehdittiin rupatella kahvikekkerien aikana. Ihan kaikkia asioita ja tarinoita ei ehditty käydä läpi, mutta kesäkuussa on taas uusien kyläkahvien ja uusien tarinoiden vuoro.

9.6.2021 kokoonnutaan verkon avulla ja kyläilykohteena on Kurikka.

TERVETULOA MUKAAN