Kyläkahvit kokosi yhteen

Pälkjärven pitäjäseuran tarinaillat saivat nyt jatkoa verkkotapaamisen merkeissä. 14.4.2021 keskiviikkoillan ”kyläkahveille” ruutujen ääreen kokoonnuttiin 40 laitteen voimin. Monella laitteella oli useampia seuraajia, joten kyläkahveja voi sanoa onnistuneeksi tapahtumaksi.

Verkkotapaaminen ei aivan korvaa saman pöydän ääressä kahvittelua, mutta antaa mahdollisuuden tavata ihmisiä niin naapurista, kuin pitkienkin matkojen takaa. Tämä luo hienoa yhteisöllisyyttä näinä poikkeuksellisina aikoina.

Tilaisuuden aloitti Paavo Valonen kertomalla oman sukunsa rajantakaisista kivijaloista. Paavon rauhallista ja dokumenttiohjelmaan hyvin sopivaa ääntä kuunnellessa pääsi hyvin perille Pälkjärven paikoista ja hieman suuremmastakin alueesta Valamon luostarin kirkkoineen. Tarinaa valotti hyvin vanhat ja uudemmat kartat eri paikoista.


Pälkjäven alueesta ja asuinpaikoista on menossa karttahanke jota vetävät Piia Riikonen ja Paavo Valonen. Lue lisää


Paavon esityksen jälkeen käytiin vilkasta keskustelua Pälkjärveläisistä paikoista, rakennuksista ja ihmisistä.

Tutuiksi tulivat muun muassa ”Ukko Valonen” ja ”Lalla Taavetti” Asikainen. Selvisi myös, missä sihteeri Maijalla on tapana halailla puita Pälkjärvellä käydessään ja kuka oli hiihtäjä Siiri ”Äitee” Rantasen anoppi.

Jos sinulla on muistoja tai tietoja pälkjärveläisistä ihmisistä, rakennuksista, paikoista, niin lähetä niitä ja mahdollisia kuvia Martti Ojalalle osoitteeseen: martti.ojala@mooy.fi

Martti kerää talteen näitä arvokkaita historian murusia.


Seuraavalla kahvittelukerralla 12.5.2021 klo 18 Kirsti Sälli kiskaisee ”suuret saappaat” jalkaansa ja johdattelee meidät Naatselän kylämaisemiin.

Alustuksen jälkeen yhteistä keskustelua. Terve tuloa mukaan.

Linkki seuraaville ”kyläkahveille” löytyy tästä: Liity kokoukseen napsauttamalla tätä

Linkki lähetetään lähempänä tilaisuutta jäsenten sähköpostiin. Linkki löytyy myös kotisivujen verkkotapaamiset sivulta, sekä facebookin ja instagramin välityksellä.