KESÄTAPAAMINEN 2022 VÄRTSILÄSSÄ

Sadekuuroja ja ukkosta lupaili sääennustus lauantaipäivälle Itä-Suomeen, mutta sen verran hitaasti säärintama kulki, että suurin osa Värtsiläpäivien lauantaille suunnitellusta ohjelmasta saatiin vietyä läpi pilvipoutaisessa säässä. Hiostavaa säätä viilentänyt sade alkoi vasta iltapäivällä kahden kieppeillä ja sen jälkeen ohjelmassa oli jäljellä enää teatteriesitys klo 16 ja iltajamit klo 20 – 24. Molemmat vietettiin navetan vintillä suojassa tuulelta ja sateelta.

Klikkaamalla kuvat saa suuremmaksi.

Aamupäivän ohjelmassa oli klo 10 avajaiset, lipunnosto ja kukkalaitteiden lasku Arppen patsaalle.

Pälkjärveläisten lauantäipäivän ohjelma alkoi tutustumalla Sotamuseon ilmakuvien näyttelyyn Värtsilän koululla klo 10:45. Kuvien taustoista ja historiasta kertoili Aulis Kosonen.

Nauhalta voi kuunnella lauantaipäivän ohjelmaa.

Kuvanäyttelyn jälkeen jokainen tutustui joko yksin, tai ystävien seurassa Värtsiläpäivien lauantai ohjelmaan. Arppen pihapiirissä esiintyivät mun muassa taikuri Puijon Paroni ja muusikko Matilda Nikkinen.

Palokunta antoi sammutusnäytöksen 70 luvun kalustolla ja Tullin nykyaikaiseen kalustoon ja toimintamalliin pääsi myös tutustumaan.

Puolilta päivin julistettiin vuoden 2022 takoja ja hän sai ansiokkaasta työstään kunniakirjan ja pajavasaran.

Klo 13 pälkjärviporukka kokoontui sitten ylös navetanvintille, jossa oli tarjolla kavia, teetä ja hämärää heinälatotunnelmaa.

Kahvittelun lomassa Värtsiläseuran puheenjohtaja Matti Jaatinen kertoili Värtsiläpäivien perinteestä ja yhdistyksen toiminnasta, sekä siitä kuinka Ukrainan pakolaiset ovat saaneet suojaa pienestä itäsuomalaisesta kylästä ja kuinka he ovat tänne sopeutuneet.

Ryhmäpotretti navetan ylisillä.

Jutun kuvat Jaakko Jormanainen / Matti Holopainen.