KEVÄTTÄ JA KESÄÄ KOHTI

Maaliskuu on alkanut ja pitäjäseuran tarinaillat ja tapaamiset jatkuvat.

Maaliskuussa Joensuun tarinaillassa Päivi Eteläpää kertoo Lotta-perinteestä. Tilaisuus alkaa kello 18 ja paikkana on Joensuun työväentalo, käyntiosoite Yläsatamakatu 7 B toinen kerros.

Lottia Pälkjärvellä. Kuva Martti Kilpiranta

Huhtikuussa lauantaina 20.4.2024 pääkaupunkiseudun tapaamisessa Erikoislähettiläs Heikki Talvitien aiheena on: Suomen sodat 1939-1944 ja niitä koskevat uustulkinnat, sekä Uusi maailmanjärjestys. Tilaisuus alkaa klo 12 ja paikkana on Karjalatalon Yläsali (2.krs) Käpylänkuja 1.

Nuoret sotilaat. Kuva Riitta Pakarisen albumista

Toukokuun Joensuun tarinaillan aihe on vielä auki.

Kesäkuussa 15. – 16. 6. 2024 on Mikkelissä Karjalaiset kesäjuhlat. Tietoa kesäjuhlista voi lukea Karjalan kunnaat lehdestä numero 1/2024 ja Karjalan Liiton verkkosivuilta: https://www.karjalaisetkesajuhlat.fi/

Heinäkuussa 7.7.2024 pidetään Pälkjärven pitäjäseuran 75 vuotis juhlat Tohmajärvellä. Ohjelmaan kuuluu jumalanpalvelus, uudelleen kunnostetun vapaussodan muistomerkin paljastus ( muistomerkki siirrettiin Pälkljärveltä talvisodan jälkeen Tohmajärvelle, vietiin takaisin jatkosodan aikana ja tuotiin taas sodan päätyttyä nykyiselle paikalleen ), juhlaohjelma ja pitäjäseuran vuosikokous. Tarkemmasta aikataulusta ja ohjelmasta tiedotetaan myöhemmin.

(Jutun otsikkokuva Martti Kilpiranta)