HUHTIKUUN TARINAILTA 12.4.2023

Huhtikuun tarinaillassa keskiviikkona 12.4.2023 klo 18:00 katsellaan taaksepäin sukulaisten jalanjälkiä. Keitä he olivat, mitä he tekivät ja missä he asuivat.

Jokaisella meistä on jonkin verran suusanallista perimätietoa omista esivanhemmista ja sukulaisista. Pöytälaatikoista saattaa löytyä vanhoja valokuvia ja kirjeitä, jotka täydentävät kokonaiskuvaa ja antavat lisäkäsitystä siitä minkälaista elämää ennen on vietetty.

Suvun tarinaa voi penkoa myös järjestelmällisesti erilaisten arkistojen kautta. Nykytekniikka ja verkkopalvelut antavat suhteellisen helpon tavan aloittaa tarkempi menneisyyden tarkastelu. Enää ei välttämättä tarvitse mennä fyysisesti arkistoihin, vaan asioita voi tutkia kotona tietokonelta milloin tahansa.

Karjalan Liiton ja Suomen sukututkimusseuran tutkija Mikko Kuitula kertoo tarinaillassa mitä sukututkimus on ja miten sitä voi kukin omalta kohdaltaan toteuttaa.

Tilaisuuteen voi osallistua Joensuussa, tai verkossa Teams-alustalla.

Linkki tarinailtaan: Liity kokoukseen napsauttamalla tästä

Otsikkokuva on Martti Kilpirannan valokuva-arkistosta