Minun juureni juttusarja on käynnistynyt

#MinunJuureni -sarjassa nuoren polven karjalaistaustaiset henkilöt kertovat omista sukujuuristaan ja karjalaisuudestaan. Vuoden 2021 aikana esitellään karjalaisia pitäjiä tarinoiden kautta.

Hankkeeseen etsitään nuoria (alle 40v), jotka voisivat kirjoittaa rajan taakse jääneen ”oman kotipitäjänsä” tarinaa.

Jos olet kiinnostunut kirjoittamaan tarinaa Pälkjärven pitäjästä, niin ota yhteyttä ;  karjalaisetpitajat@gmail.com ja leena.rintala@karjalainennuorisoliitto.fi

#MinunJuureni -sarja vie meidät muistojen ja omakohtaisten kokemusten mukana takaisin esivanhempien kotikonnuille. Sarjassa esitellään karjalaisia pitäjiä niiden asukkaiden ja jälkipolvien tarinoiden kautta. Kunkin pitäjän kohdalla nostamme pitäjän esittelyn oheen tarinan nuoren polven karjalaiselta, jolla on juuret kyseisessä pitäjässä.


Hankkeen toteuttavat Karjalainen Nuorisoliitto ja Karjalaisten Pitäjäyhdistysten Liitto. Yhteistyökumppanina on Karjalaisten Sukuyhteisöjen Liitto.

Sarja on nyt käynnistynyt ja ensimmäiset tarinat Impilahdelta ja Ruskealasta ladattu www.minunjuureni.fi sivuille.

Hanketta voi seurata myös facebookissa: https://www.facebook.com/MinunJuureni

#MinunJuureni on tehnyt yhteistyösopimuksen myös Karjala-lehden kanssa! Nämä nuorten ja pitäjien tarinat tullaan julkaisemaan Karjala-lehden printti- ja näköislehdessä sekä uutisvirrassa vuoden mittaan. Lukijoita tulee siis sitäkin kautta ja samalla olemme auttamassa lehteä sisällön tuottamisessa.