2/2014

PÄLKJÄRVEN PITÄJÄSEURA RY   

JÄSENKIRJE  2/2014

28.5.2015

Hyvät ystävät lähellä ja kaukana!

Kun Karjalan kunnailla lehtii puu ja valkovuokot peittävät lehdot, teimme keväisen toivioretken sukujemme juurille. Valkovuokkomatkamme oli jälleen kerran onnistunut ja mieliin painuva kokemus. Aurinkoinen ja lämmin sää, hyvä majoitus välkehtivän Jänisjärven rannalla, maukkaat ateriat ja ystävällinen palvelu antoivat hyvät puitteet matkalle. Nyt saimme viettää yhteisen illanviettomme kiireettömästi samassa paikassa yöpyen. Grillimakkarat ja muut tarjottavat maistuivat, nauru ja laulu raikui. Pälkjärveläinen suurperhe oli taas koolla, mahtavaa.  Illanvieton onnistumiseen tarvitaan monia tekeviä käsiä, kiitos ahertajille!
 
Sortavalassa käynnin jälkeen Joensuun porukka kävi tutustumassa Ruskealan hautausmaahan ja kirkolla ruokailemassa. Matka jatkui Pälkjärven sankarihaudoille, jossa Teuvo Matikainen lausui kaatuneiden muistopäivään sopivan runon ja yhdessä lauloimme ”Soi kunniaksi luojan”. Luontotemppelissä, kirkon rappujen tuntumassa saimme kuulla Pirkko Myllerin lausuman runon ja sen jälkeen kajautettiin Suvivirsi. Pääkaupunkiseudun matkalaiset kävivät hetkeä aikaisemmin myös laulamassa ”Jo joutui armas aika ja suvi suloinen…”

Pälkjärveläinen – lehtemme numero 10 on ilmestynyt ja kohta loppuunmyytykin. Tilaa lehti itsellesi sihteeriltä joko puhelimitse, kirjeitse tai sähköpostitse. Lehden hinta on 7 € + mahd. postikulut. Pälkjärveläisen juhlanumeroa 11/2014 on saatavana kesäjuhlassamme 13.7. Aikaisemmin ilmestyneistä lehdistä on muutama kappale jäljellä numeroita 5,7, 8 ja 9.

Muistitiedon kerääminen on jatkuvaa! Voisitko juuri sinä ottaa haasteen vastaan ja kirjoittaa/nauhoittaa Pälkjärveen tai pälkjärveläisiin liittyvät jutut muistiin tuntemaltasi ikäihmiseltä. Aineistot voi toimittaa os. Kirsti Sälli, Kantakyläntie 17 C, 00640 Helsinki, s-posti: kirsti.salli@gmail.com ja Lissu Kaivolehto, Laivalahdenkaari 30 B 41, 00810 Helsinki, s-posti: lissu.kaivolehto@pp.inet.fi. Aineistot voi toimittaa myös johtokunnan jäsenille.

Karjalaiset kesäjuhlat pidetään teemalla Haastellaan Lappeenrannassa 13.-15.6.2014. Kesäjuhlien juhlapuhuja on kirjailija Laila Hirvisaari. Ohjelmasta tarkemmin Karjalan Kunnaat – jäsenlehdessä tai os. www.karjalanliitto.fi. Toivottavasti tapaamme juhlilla! Huom. Jäsenkortilla, joka irrotetaan Karjalan Kunnaat – lehden takakannesta, saa alennusta pääsylipuista ja Karjalan Liiton myyntituotteista. Joensuusta lähtee juhlille bussi su 15.6. klo 6.30 Siltakadun matkailupysäkiltä. Mukaan mahtuu vielä, ota yhteys sihteeriin.

Tiedoksesi, että Pälkjärven seurakunnan kirkon esineistöä on sijoitettu monen kirkon käyttöön. Viimeisin tieto on tullut alttarikrusifiksin sijoittamisesta Kirkkohallituksen uuden toimitalon kappelin alttarille. Alttaritaulu ja messukasukka ovat Viinijärven kirkossa, yksi kirkonkello Pielisensuun kirkossa, yksi ehtoolliskalusto Ivalon kirkossa ja toinen ehtoolliskannu kansineen Pyhäselän seurakunnan hallussa. Kahden kattokruunun osista koottu kattokruunu on Honkavaaran ekumeenisessa tsasounassa 6-tien varrella. Esineet ovat arvokkaita muistoja Pälkjärven kirkon pyhistä esineistä. Kannattaa poiketa katsomaan!

Olemme saaneet joukkoomme uusia jäseniä: Lauri Eronen Keravalta, Ritva Hassinen Espoosta, Piia Riikonen Vantaalta ja Pertti Tuominen Kangasalalta. Olette lämpimin halauksin tervetulleita karjalaiseen suurperheeseemme.

Viitenumerolliset tilisiirrot lähetetään jäsenkirjeen yhteydessä (huomioitu 16.5. mennessä tarinailloissa tai muutoin maksaneet). Jäsenmaksu on 20 € jäseneltä, hoidathan maksun ajallaan, kiitos!

Ilmoitathan muuttuneen osoitteesi sihteerille.

Syyskausi aloitetaan ke 10.9. retkellä Marja ja Timo Leskisen kesämökille os. Hanintie 8 b, Polvijärvi. Vierailun aikana tutustutaan tynnyritervan keittoon, nautitaan grillituotteista ja yhdessäolosta. Paluumatkalle pyritään järjestämään virsilauluilta ja pieni hartaushetki Viinijärven kirkolla, Pälkjärven alttaritaulun ja messukasukan sijoituskirkolla. Seuramme oma pappi Timo Leskinen pitää hartaushetken. Malisen bussin aikataulu: Liperi/mh 10.30, Ylämylly/Shell 10.40, Joensuu/Siltakatu 11.00, Joensuu/linja-autoas. 11.05, Eväskontti 11.10 ja matkan varrelta sopimuksen mukaan. Ilmoittautumiset Maija Närhelle.

Tarinaillat: lokakuun tarinaillassa 8.10. katsotaan Liperi-Seuran DVD Siemenestä suuvärkkiin - Ruisleivän runollinen tarina. Marraskuun tarinaillan 12.11. aihe ilmoitetaan myöhemmin. Tarinaillat pidetään kuukauden toisena keskiviikkona klo 18.15 alkaen työväentalolla os. Yläsatamakatu 7 B II krs, Joensuu. Ilmoitukset julkaistaan tarinailtaa edeltävänä sunnuntaina sanomalehti Karjalaisen järjestörivit – palstalla.

Pääkaupunkiseudun pälkjärveläisten syyskauden tapaamiset: la 4.10. klo 12 lehdistöneuvos Seppo Sarlundin aiheena on ”Karjalainen koko kansan neuvos – Johannes Virolainen” ja la 22.11.2014  klo 12  filosofian tohtori Jukka Partasen aiheina ovat ”Pälkjärveläiset Kustaa III:n sodassa ja Suomen sodassa sekä Pälkjärven taistelu”. Tapaamiset ovat Karjalatalolla, Käpylänkuja 1, Helsinki. Tervetuloa läheltä ja kaukaa tapaamisiimme!

**********************************************************************************************************
Kutsu Pälkjärven pitäjäseuran 65-vuotisjuhliin 13.7.2014

Juhlapäivän ohjelma
- klo  9.00   Kunniakäynnit raja- ja laatokankarjalaisten sekä Karjalaan jääneiden sankarivainajien
                     muistomerkeillä, Rauhankatu 4, Joensuu
- klo 10.00  Karjalaisen kansan messu Pielisensuun kirkossa
- klo 12.00  Pälkjärveläinen Perinnemenu -ruokailu Hotelli Kimmelin ravintola-salissa
- klo 13.30  65-vuotisjuhla Kimmelin Sirkkala-salissa
- klo 15.00  Vuosikokous Kimmelin Sirkkala-salissa


Ruokailua varten ilmoittautumiset juhlaan on tehtävä 23.6.2014 mennessä sihteerille.
Osanottomaksu on 25 €/henkilö (sisältää ruokailun ja Juhlalehden) ja se maksetaan Pälkjärven pitäjäseuran tilille nro FI30 5770 0520 0298 82 ilmoittautumisen yhteydessä (viesti: Juhlaruokailu)

***********************************************************************************************************
Pälkjärven pitäjäseuran jäsenet kutsutaan sääntömääräiseen vuosikokoukseen, joka pidetään klo 15 heti 65-vuotisjuhlien jälkeen samassa paikassa Hotelli Kimmelin Sirkkala-salissa,
Itäranta 1, Joensuu.
***********************************************************************************************************

Vaikka unhoittuis multa kaikki muu, tämä juhla ei milloinkaan.

Tervetuloa juhlimaan!


Jouni Mönkkönen           
puheenjohtaja               
puh. 0500 276 696           
jouni.monkkonen@kiinteistökaksikko.fi

Maija Närhi, sihteeri
0400 588 490
maija.narhi@telemail.fi