Vuonna 2017 ilmestyy kaksi numeroa - ota osaa muistelutalkoisiin!

Hyvät heimolaiset,

Muistitietoa on kerätty pitäjäseuran oman lehden muodossa vuodesta 2009 alkaen ja työ jatkuu myös vuonna 2017. Vuonna 2017 julkaisemme kaksi numeroa eli toukokuussa ja marraskuussa. Marraskuun numero on Suomi 100 -teemanumero.

Aineistot pyydetään toimittamaan toukokuun numeroon viimeistään 31.3.2017 ja marraskuun numeroon viimeistään 30.9.2017.

Pälkjärvellä syntyneitä on keskuudessamme liki 400 henkilöä ja kodeissa arvokasta aineistoa tallella. Monen monta henkilöä on vielä haastattelematta ja monen perheen tarina kertomatta. Jotta mahdollisimman paljon ehtisimme tallentaa "mennyttä maailmaa", haastattele itse vanhaa pälkjäveläistä tai ota yhteys lehden toimituskuntaan. Järjestämme mielihyvin haastattelun. Henkilöhaastattelujen ohella kaikenlaiset muutkin kirjoitukset ovat tervetulleita Pälkjärveläiseen. Jokaisella on varmaan jotain jaettavaa, isoa tai pientä. Aiheenasi voi olla esimerkiksi

  • lapsuus (laulut ja leikit, lasten kasvatus, koulumuistot, työnteko...)
  • joulu ja muut juhlat
  • erätarinat
  • "kirkolliset" aiheet (kaste, rippi, häät, hautajaiset, papit, kirkkomatkat, hautausmaa)
  • evakkoesineen tarina. 

"Meidän juhlat" -palstalla julkaistaan valokuvia omanheimolaistemme kastejuhlista, syntymäpäivistä, häistä, sukukokouksista, tupaantuliaisista, kotiseutumatkoista ja muista juhlahetkistä. Jaa nämä iloiset asiat kanssamme ja lähetä valokuvia. 

Vuonna 2017 koko Suomi juhlii Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuotta, ja Pälkjärveläinen osallistuu juhlavuoteen julkaisemalla marraskuussa Suomi 100 -teemanumeron. Syytä siihen löytyy yllin kyllin. Pälkjärveläiset olivat mukana Suomen itsenäistymiseen johtaneissa tapahtumissa 1917-1918 ja myöhemmin turvaamassa itsenäisyyden säilymistä. Sotien aikana työtä tehtiin niin rintamalla kuin kotirintamalla. Yli sata Pälkjärvellä syntynyttä nuorta miestä tai naista menetti tärkeimmän - henkensä - sotatoimissa. Moni vammautui, monen kohtalo jäi selviämättä tai selvisi vuosia tai vuosikymmeniä myöhemmin. Oli myös heitä, jotka palasivat vankileireiltä kuin ihmeen kautta pelastuneina. Entä sodan kokeneet lapset - miten he selvisivät kokemuksistaan?

Otamme kiitoksella vastaan juttusi tai juttuvinkkisi. Lehden sisältö riippuu siitä, mitä ideoita, juttuja ja valokuvia saamme teiltä! 

Siispä muistellaan, haastatellaan ja kirjoitellaan kuulumisia!

 

Toimituskunta

psta Kirsti

Alla olevassa kuvassa toimituskunta on alkuperäisessä kokoonpanossaan ja tekeillä on toinen numero. Kuvassa (vas.) Julia Tavast, Irma Lounatvuori, Lissu Kaivolehto, Leo Immonen, Kirsti Sälli ja Sulo Niskanen.

$