Millaista oli olla lapsi?

Hyvät heimolaiset,

Muistitietoa on kerätty pitäjäseuran oman lehden muodossa vuodesta 2009 alkaen ja työ jatkuu. Vuonna 2018 on suunniteltu julkaistavan kaksi numeroa eli toukokuussa ja marraskuussa. Aineistot pyydetään toimittamaan toukokuun numeroon viimeistään 31.3.2018 ja marraskuun numeroon viimeistään 30.9.2018.

Kevätnumeron yhtenä teemana on lapsuus. Millaista siis oli olla lapsi joko aikanaan Pälkjärvellä tai myöhemmin? Alla on muutamia kysymyksiä, jotka voivat johdatella aiheeseen. Samoin kiiltokuvat ja pääsiäisvitsat ehkä tuovat mieleesi muistovihkoihin kirjoitettuja värssyjä taikka pääsiäistoivotuksia "virvon varvon...". Lähetä meille muisteluksia, valokuvia, piirroksia tai juttuvinkkejä. Myös lyhyen lyhyet muistot ja yksittäiset kuvat ovat tervetulleita. 

 

 

Pälkjärvellä syntyneitä on keskuudessamme liki 400 henkilöä ja kodeissa arvokasta aineistoa tallella. Monen monta henkilöä on vielä haastattelematta ja monen perheen tarina kertomatta. Jotta mahdollisimman paljon ehtisimme tallentaa "mennyttä maailmaa", haastattele itse vanhaa pälkjäveläistä tai ota yhteys lehden toimituskuntaan. Järjestämme mielihyvin haastattelun. Henkilöhaastattelujen ohella kaikenlaiset muutkin kirjoitukset ovat tervetulleita Pälkjärveläiseen. Jokaisella on varmaan jotain jaettavaa, isoa tai pientä. 

"Meidän juhlat" -palstalla julkaistaan valokuvia omanheimolaistemme kastejuhlista, syntymäpäivistä, häistä, sukukokouksista, tupaantuliaisista, kotiseutumatkoista ja muista juhlahetkistä. Jaa nämä iloiset asiat kanssamme ja lähetä valokuvia. 

Otamme kiitoksella vastaan juttusi tai juttuvinkkisi. Lehden sisältö riippuu siitä, mitä ideoita, juttuja ja valokuvia saamme teiltä! 

Siispä muistellaan, haastatellaan ja kirjoitellaan kuulumisia!

 

Toimituskunta

psta Kirsti

Alla olevassa kuvassa toimituskunta on alkuperäisessä kokoonpanossaan ja tekeillä on toinen numero. Kuvassa (vas.) Julia Tavast, Irma Lounatvuori, Lissu Kaivolehto, Leo Immonen, Kirsti Sälli ja Sulo Niskanen.

$