Muistellaan myös vuonna 2019

Hyvät heimolaiset,

Vuonna 2019 on tarkoitus julkaista kaksi numeroa Pälkjärveläistä. Ensimmäinen valmistuu pitäjäseuran kesäjuhlille 7.7.2019 ja toinen jouluksi 2019.

Kummankin numeron sisältö tulee riippumaan siitä, minkälaisia kirjoituksia saamme lukijoiltamme - kaikki kirjoitukset ovat todella tervetulleita.

Muutamia aihepiirejä on suunnniteltu tuleviin numeroihin ennen muuta muistelemisen ja kirjoittamisen ideoiksi ja innostamiseksi!

Ensimmäisessä numerossa on tarkoitus muun muassa

 

  • tutustua pälkjärveläisten jälkipolviin. Yli miljoonalla suomalaisella sanotaan olevan juuret rajantakaisessa Karjalassa, ja heissä on iso joukko nuoria ja aikuisia, joiden juuret vievät nimenomaan Pälkjärvelle. Toivottavasti saamme heitä runsaasti seuraavan numeron tarinoihin.
  • tutustua "venäläiseen Pälkjärveen" eli saada juttuja elämästä ja ihmisistä Pälkjärvellä sodan jälkeen. Pälkjärvellä on nykyisinkin paljon enemmän elämää kuin pitäjän halki ajaessa huomaa. Työtä ja toimeliaisuutta tuovat mm. entinen piirimielisairaala, raja- ja tulliviranomaiset, Karjalan metsävarat ja matkailu.
  • kertoa 70-vuotista taivaltaan juhlivasta pitäjäseurasta.   

 

Toisessa numerossa muun muassa

 

  • muistellaan joulua kotona ja koulussa ja mielellään juttuja toivotaan myös muista vuotuisista juhlista.
  • kerrotaan pälkjärveläisten marttojen toiminnasta. Marttaliiton perustamisesta tulee vuonna 2019 kuluneeksi 120 vuotta.
  • muistellaan elämää ja ihmisiä talvisodan aikaan. Talvisodan alkamisesta tulee vuonna 2019 kuluneksi 80 vuotta.

Monta monta henkilöä on vielä haastattelematta ja monen perheen tarina kertomatta. Jotta mahdollisimman paljon ehtisimme tallentaa "mennyttä maailmaa", haastattele itse vanhaa pälkjäveläistä tai ota yhteys lehden toimituskuntaan. Järjestämme mielihyvin haastattelun.  

 

Muistathan, että "Meidän juhlat" -palstalla julkaisemme valokuvia omanheimolaistemme kastejuhlista, syntymäpäivistä, häistä, sukukokouksista, tupaantuliaisista, kotiseutumatkoista ja muista juhlahetkistä. Jaa nämä iloiset asiat kanssamme ja lähetä valokuvia.

Aineistot vuoden 2019 ensimmäiseen numeroon pyydetään toimittamaan viimeistään 30.4.2019.

Otamme kiitoksella vastaan juttusi tai juttuvinkkisi. Lehden sisältö riippuu siitä, mitä ideoita, juttuja ja valokuvia saamme teiltä! 

Siispä muistellaan, haastatellaan ja kirjoitellaan kuulumisia!

 

Toimituskunta

psta Kirsti

Alla olevassa kuvassa toimituskunta on alkuperäisessä kokoonpanossaan ja tekeillä on toinen numero. Kuvassa (vas.) Julia Tavast, Irma Lounatvuori, Lissu Kaivolehto, Leo Immonen, Kirsti Sälli ja Sulo Niskanen.