Pälkjärveläisen numero 20/2018 on ilmestynyt

Pälkjärveläisen numero 20/2018 on ilmestynyt parahiksi kevään valkovuokkomatkalle ja heinäkuussa pidettäville pitäjäseuran kesäjuhlille.

Keväinen kansikuva avaa oven numeroon, jossa muistellaan lapsuuden kulta-aikaa, jolloin käki kukkui, aurinko paistoi ja valkovuokot täyttivät keväiset metsät. Kirjoittajat muistelevat vanhoja leikkejä, loruja, runoja, arvoituksia ja lasten keppostelua. Numerossa tutustutaan myös Pälkjärveltä tallennettuihin tuutulauluihin, joissa laulajat purkivat ajatuksiaan, toiveitaan tai surujaan ja joissa sävelet hoitivat laulajiensa väsynyttä mieltä ja kehoa.

Nykylasten ja -nuorten suosikkikirjailija on pälkjärveläistaustainen Timo Parvela, joka on haastateltavanamme. Timon mukaan lastenkirjallisuus on maailman tärkeintä kirjallisuutta. Tähän on helppo yhtyä, kun tutustuu Timon näkemyksiin lukemisen ja lukutaidon merkityksestä.  

Tiesitkö, että runojen ystäville on tarjolla uusia runokirjoja, joiden tekijät ovat heimolaisiamme? Heihin ja kirjoihinsa pääset tutustumaan lehdessämme.

Lehdessä on jälleen 84 sivua. Sen hinta on 8 euroa ja postikulut. Viisi ensimmäistä numeroa on loppuunmyyty, muita on vielä jonkin verran saatavissa. Tilauksia ottavat vastaan pitäjäseuran sihteeri Maija Närhi (p. 0400 588 490 ja email: maija.narhi@telemail.fi) ja Kirsti Sälli (p. 044 045 0383 ja email: kirsti.salli@gmail.com).