Pälkjärveläisen numero 21/2018 on ilmestynyt

Pälkjärveläisen numero 21/2018 on ilmestynyt hämärien syysiltojen lukemistoksi. Lehti on myös helppo kääräistä joululahjaksi taikka ottaa mukaan matkaoppaaksi nyky-Pälkjärvelle, kun haluat tutustua siellä suomalaisaikojen keskeisiin paikkoihin.  

Kansikuva avaa oven numeroon, jossa ollaan hartaissa tunnelmissa mutta ei unohdeta elonpäiviin mahtuvia iloisia ja humoristisia hetkiä. Lehden sivuilla muistellaan pappeja, suntioita ja lukkareita, tehdään tutkimusmatka Pälkjärven kirkkoon, hautausmaille ja pappilaan ja vietetään pitäjän 300-vuotisjuhlia. Mukana on myös pyhäkoulu-, rippikoulu- ja kirkkomatkamuistoja. Entä minkälaista oli ortodoksiperheen elämä keskellä umpiluterilaista pitäjää? Sekin selviää lukemalla Pälkjärveläistä. Muutamat vanhat ihmiset ovat muistaneet kirkon lähellä asuneen salaperäisen neiti Müllerin; hänenkin henkilöllisyyteensä saadaan nyt hieman valaistusta.  

Sata vuotta sitten Pälkjärvellä elettiin sisällissodan ja jälkisevittelyjen aikaa ja kärsittiin elintarvikepulasta. Pälkjärveläisittäin vuodesta 1918 tekee erityisen se, että Makarin kylästä kotoisin ollut Aukusti Avonius perusti Lahteen huonekalutehtaan. Alkoi yksi Suomen komeimmista self made man -tarinoista.

Lehdessä on jälleen 84 sivua. Sen hinta on 8 euroa ja postikulut. Tilauksia ottavat vastaan pitäjäseuran sihteeri Maija Närhi (p. 0400 588 490 ja email: maija.narhi@telemail.fi) ja Kirsti Sälli (p. 044 045 0383 ja email: kirsti.salli@gmail.com).