Ajankohtaista:

Tulevia tapahtumia:

Jäsenkirjeet:

Pälkjärveläinen-lehti:

Esitelmät ja puheet:

Pälkjärveläisen juhlanumero 22/2019 on ilmestynyt

Pälkjärveläinen-lehden uusin numero on ilmestynyt, ja se on saatavilla kesäjuhlilla Joensuussa, myöhemmin myös pitäjäseuran muissa tapaamisissa ja sihteeriltä.

Uutukaisessa ollaan juhlatunnelmissa, sillä pitäjäseuralla on takanaan kunnioitettavat 70 toiminnan vuotta. Kansikuva antaa osviittaa lehden sisällöstä: pääosassa ovat pälkjärveläisten jälkipolvet, jotka ovat melkoisen nohevaa ja etosaa ja heitä löytyy monilta elämänaloilta. Ilahduttavaa on myös huomata, että nuoria kiinnostaa karjalaisuus, vaikka he eivät vielä olisi löytäneetkään tietään seuratoimintaan. 

Pitäjäseuran toimintaa on viimeiset kymmenen vuotta luotsannut Jouni Mönkkönen. Häntä ennen puheenjohtajana toimi neljän vuoden ajan  Unto Kortelainen, jolla on takanaan myös mittava pesti (35 vuotta) pitäjäseuran johtokunnassa. Onkin mielenkiintoista tutustua heihin hieman tarkemmin ja lukea myös heidän kokemuksistaan ja näkemyksistään pitäjäseuran toiminnasta. 

Pälkjärven entisen keskustan ilme saattaa näyttää ohiajettuna hiljaiselta ja harmaalta, mutta jos sinne jalkautuu kiertelemään ja antautuu juttisille vastaantulijoiden kanssa, alkaa kylästä löytyä väriä ja valoisia tulevaisuuden näkymiä. Näitä molempia kohtasi "Venäjän kirjeenvaihtajamme" ja välitti ne Pälkjärveläisen lukijoille.

Lehdessä on jälleen 84 sivua. Sen hinta on 8 euroa ja postikulut. Tilauksia ottavat vastaan pitäjäseuran sihteeri Maija Närhi (p. 0400 588 490 ja email: maija.narhi@telemail.fi) ja Kirsti Sälli (p. 044 045 0383 ja email: kirsti.salli@gmail.com).