Pälkjärveläisen numero 19/2017 on ilmestynyt

Pälkjärveläisen numero 19/2017 on ilmestynyt parahiksi pitäjäseuran vuoden viimeisiin tapaamisiin Joensuussa ja Helsingissä. 

Suomen itsenäisyyden 100 -vuotisjuhlavuotta jatketaan muistelemalla sadan vuoden takaisia tapahtumia, jolloin yhteiskunnalliset vastakkainasettelut ja konfliktit olivat läsnä myös Pälkjärvellä - pitäjässä elettiin samaa todellisuutta kuin muuallakin Suomessa. Talvi- ja jatkosodan vuosina pälkjärveläiset miehet ja naiset olivat muiden mukana turvaamassa itsenäisyyttä. Lehdessä kerrotaan Eljas ja Lempi Kivisen, Maire Siimeksen ja Martti Sarlundin kohtaloista sodan vuosina. Heidän ja monen muun kohtalosta muistuttavat Pälkjärven sankarihautausmaalla olevat muistomerkit, joiden taustat on nyt tallennettu kaikkien luettavaksi lehteemme. Vähemmän tunnettu asia lienee se, että kevään 1940 rauhaton ja maastoon merkitsemätön itäraja koitui neljän pälkjärveläisen miehen kohtaloksi ja aiheutti omaisille vuosikymmenien ajan kestäneen epävarmuuden ja huolen. Lehdessä on myös iloisia muisteluksia ja lisäksi siinä kerrotaan siitä, mitä kuuluu lähes kulttiesineen asemaan nousseelle Alahovin keisarinsohvalle - onko se edes olemassa?

Lehdessä on jälleen 84 sivua. Sen hinta on 8 euroa ja postikulut. Viisi ensimmäistä numeroa on loppuunmyyty, muita on vielä jonkin verran saatavissa. Tilauksia ottavat vastaan pitäjäseuran sihteeri Maija Närhi (p. 0400 588 490 ja email: maija.narhi@telemail.fi) ja Kirsti Sälli (p. 044 045 0383 ja email: kirsti.salli@gmail.com).