Ajankohtaista:

Tulevia tapahtumia:

Jäsenkirjeet:

Pälkjärveläinen-lehti:

Esitelmät ja puheet:

1/2019


PÄLKJÄRVEN PITÄJÄSEURA RY
Teljotie 8
80160 JOENSUU

JÄSENKIERE 1/2019  22.2.2019

Hyvät Ystävät lähellä ja kaukana!

Olemme saaneet nauttia lumisesta, kauniista talvesta. Luonnon kauneus on piristänyt mieltä pimeänäkin aikana. Alkaneesta vuodesta tulee olemaan pitäjäseuramme toiminnassa aivan erityinen. Seuramme perustettiin 70 vuotta sitten, sitä juhlitaan monin eri tapahtumin.
Tiedot tapahtumistamme niin Joensuussa kuin pääkaupunkiseudulla, ilmoitetaan entiseen tapaan jäsenkirjeillä, sähköpostitse ja sanomalehti Karjalaisen sunnuntain numeron järjestöriveissä.

Kevätkauden tarinaillat Joensuussa os. Yläsatamakatu 7 B II krs, pidetään klo 18.15 alkaen:

- ke 13.3. Liikenneturvan turvallisuusasiantuntija Matti Immosen aiheena on ”Ikääntyvät ihmiset liikenteessä”
- ke 10.4. Kodin turvallisista ja hajusteettomista puhdistusaineista sekä siitepölystä tulee kertomaan allergiahoitaja Ulla Naumanen
- ke 8.5. Virittäydytään kesään musiikin ja runojen siivittämänä

Pääkaupunkiseudun pälkjärveläisten tapaamiset Karjalatalon Laatokka-salissa II krs, klo 12 alkaen

os. Käpylänkuja 1, Helsinki, seuraavan aikataulun mukaisesti:
- 13.4. Historian opettaja Ira Vihreälehto: Kunnes rauha meidät erotti – neuvostovankien ja suomalaisten suhteet jatkosodan aikana
5.10. Soi lehdossa laulanta satakielen – Iltapäivä vanhojen venäläisromanssien parissa. Musiikkitoimittaja
Tero Heinänen kertoo ja soittaa levyjä
30.11. Vieraaksi saapuu yhteiskuntatieteiden tohtori Risto Volanen. Esitelmän aihe ilmoitetaan myöhemmin
 
Kevään perinteinen valkovuokkomatka 18.-19.5.
täyttyi ennen kuin esite ehdittiin laatia. Matkalle on ilmoittautunut 75 lähtijää. Sunnuntain retki Valamoon lienee ollut erityisen kiinnostuksen pontimena. Majoitukseen on jouduttu varaamaan kahdesta hotellista kaikki vapaana olleet kahden, kolmen ja neljän hengen huoneet. Suurin osa lähtijöistä majoittuu hotelli Sortavalaan ja osa keskustassa sijaitsevaan Ujut minihotelliin. Kaikki ruokailevat hotelli Sortavalan yhteydessä olevassa ravintolassa. Peruutus-paikkoja voit kysellä Matkakarjalasta puh. 013 120 0133. Matkan hinta: 232€ ryhmäviisumilla ja omalla viisumilla 156€.

Pälkjärven pitäjäseuran 70-vuotisjuhla ja vuosikokous pidetään su 7.7.2019 hotelli Kimmelissä.
Vuosikokous alkaa klo 12 ja juhla klo 13. Hotelli Kimmeliin on tehty huonekiintiö juhlille tulevia ajatellen,
1 hh standard: 100€/huone/vrk, 2 hh standard: 120€/huone/vrk, lisävuode: +25€. Huoneet ovat varattavissa nettisivuilta www.sokoshotels.fi varauskoodilla BPALKJARVI tai suoraan hotellista kimmel.joensuu@sok.fi (puh. 010 782 2100). Tuona viikonvaihteena järjestetään Ilovaari rock, joten hotelli tulee täyttymään 6.7. illan osalta. Varaathan ajoissa majoituksen!
Juhlan ruokatarjoilusta on tehty päätös ja ohjelman suunnittelu on loppuvaiheessa. Ohjelma aikatauluineen lähetetään huhti-toukokuun aikana lähetettävän jäsenkirjeen mukana.

Pääkaupunkiseudun pälkjärveläisten toimikunta järjestää kesäretken juhlille 6.-7.7. Lähtö Kiasman pysäkiltä 6.7. klo 7:30. Matkalla on tutustumiskierros ruokailuineen hotelli Punkaharjulla, sekä opastettu Suomen Metsämuseo Lustoon. Joensuussa majoittuminen hotelli Kimmelissä. Matkan hinta majoituksi-neen 155–180€/kahden hengen huoneessa. Ilmoittautumiset 15.5. mennessä Pirkko Niemelle joko s-postilla pirkko.niemi0@saunalahti.fi tai puh. 050 370 0812. Matka toteutuu jos on tarpeeksi lähtijöitä.

Seuraava juhlavuoden tapahtumista on elokuussa. Tällöin matkataan Maaningan kirkolle muistolaatan paljastustilaisuuteen. Pälkjärveläiset evakuoitiin talvisodan jälkeen Maaningalle. 1940-luvun alkupuolella noin 50 evakkoa sai viimeisen leposijansa Maaningalla. Laatta tulee heidän ja myöhempinä vuosikymmeninä Maaningalle haudattujen pälkjärveläisten muistoksi. Matkan ajankohdasta ilmoitetaan seuraavassa jäsenkirjeessä.

Syksyisin olemme tehneet retken Pohjois-Karjalan alueelle, joskus kauemmaksikin. Tänä syksynä 2.-5.9. juhlamatkamme kohteena on Haapsalu-Vormsi. Kyseessä kulttuurimatka, jossa meitä opastavat etupäässä seuramme jäsenet Marja ja Timo Leskinen. Heillä on kesäpaikka Vormsin saarella, jonne he ovat kutsuneet meidät kylään. Ti 3.9. tutustutaan Haapsalun nähtävyyksiin, kuten Prumenad, Piispakopi linnus, Kuursaal ja Aibolands Museum. Ke 4.9. Aamulautalla Rohukylästä Vormsiin, jossa kiertoajelu: Sviby Muuseum (aamukahvi), käsitöötuba, P. Olavi Kirik ja kalmistu, lounas Leskisillä Håkabackenissa. Kiertoajelu jatkuu: Saxby rannik – Rumbpo neem – Sviby sadam, lähtökahvi Rumpo Puhkemajalla. Ohjelma tarkentuu myöhemmin. Netistä tietoja esim. hakusanoilla: Vormsi, Ormsö, Vironruotsalaisten museo (Aibolands Museum), Sviby talumuuseum, Haapsalu Piskopilinnus, Estlandssvenskar – Rannarootsid. Matkan toteuttajana on Liikenne Kinnunen Oy Aikataulu: lähtö aamuyöllä 2.9. Joensuu/Prisma klo 2:20, Kirkkokadun matkailupys. 2:30, Ylämylly/Shell 2:40, Mikkeli 5:45 ja Helsinki/Länsisatama 9:30. Paluu 5.9. Tallinnasta klo 13.30 lähtevällä laivalla, matkan kesto on 2 tuntia/suunta. Matkan hinta on 292€/2hh ja 352€/1hh. Hinta on laskettu 40 osallistujan mukaan ja sisältää majoituksen hotelli-kylpylä Laineessa, matkat, kiertoajelut, lauttamaksut Vormsiin, aamiaiset ja päivälliset. Juhlamatkalle mahtuu 40 henkilöä, ilmoittautuneita on jo 24, lähdethän sinäkin! Maija Närhi ottaa vastaan ilmoittautumiset puh. 0400 588 490 tai s-posti: maija.narhi@telemail.fi.

Karjalan Liitto ja Karjalaisseurojen Etelä-Hämeen piiri kutsuvat karjalaisen kansan ystävineen tervetulleiksi Karjalaisille kesäjuhlille Hämeenlinnaan 14.-16.6.2019. Juhlien ohjelmatarjontaa on esitelty laajasti 14.2. ilmestyneessä Karjalan Kunnaat –jäsenlehdessä. Tietoja saat myös os. www.karjalaisetkesäjuhlat.fi Lähdetään joukolla tuhansien karjalaisten kanssa kokemaan ilon ja yhteisöllisyyden hetkiä!

Olemme saaneet joukkoomme uusia jäseniä: Pauli Alakangas, Ensio Larema ja Raisa Lammi (o.s. Silvennoinen) Joensuusta, Merja Kärkinen (o.s. Mäenharju) Kausalasta, Matti Nenonen Tohmajärveltä (Littilä), Raimo Nousiainen Outokummusta ja Sanna Pehkonen Vantaalta. Olette kaikki lämpimin halauksin tervetulleita karjalaiseen suurperheeseemme.

Tämän vuoden jäsenmaksutilisiirrot lähetetään seuraavan jäsenkirjeen yhteydessä. Jäsenmaksu on 30 €/ jäsen ja 15 €/kannatusjäsen (maksaa liiton jäsenmaksun toisen seuran kautta). Karjalan Liiton keskitetty jäsenmaksulaskutus tulee voimaan aikaisintaan 2021, siihen saakka pitäjäseuramme lähettää laskun.

Huomio, huomio! Pälkjärveläinen –lehtiämme on ilmestynyt kaikkiaan 21 numeroa. Lehteämme on kuultu kehuttavan Karjalaisseurojen parhaimmaksi. Läheskään kaikki jäsenemme eivät ole hankkineet lehteämme, kannattaisi tilata ja tutustua. Alkupään numerot on myyty loppuun, mutta numeroita 8-21 on saatavana tilaisuuksissa ja kesäjuhlassamme. Postitse lähetettävät tilaukset toimittaa sinulle Maija Närhi.

Kiihtelysvaaran vanha, arvokas kirkko paloi maan tasalle viime syksynä. Kirkon tuhoutuminen kosketti syvästi myös meidän jäseniämme. Jos haluat osallistua kirkon uudelleen rakentamiseen, voit kartuttaa Kiihtelysvaara-Seuran nimissä olevaa keräystiliä no: FI86 5047 0720 0560 88, haluamallasi summalla. Keräyslupa RA/2018/1211 on myönnetty Kiihtelysvaaran kirkon rakentamisen ja tarpeiston hankinnan kustannuksiin vuosina 2020-2021.

Tämän kirjeen myötä olemme hetken lähelläsi. Ajattelemme sinua, lämmöllä ajattelemme!

Jouni Mönkkönen 
puheenjohtaja
jouni.monkkonen@kiinteistokaksikko
puh. 0500 276 696

Maija Närhi
sihteeri
040 0588490
maija.narhi@telemail.fi