Ajankohtaista:

Tulevia tapahtumia:

Jäsenkirjeet:

Pälkjärveläinen-lehti:

Esitelmät ja puheet:

1/2017

PÄLKJÄRVEN PITÄJÄSEURA RY    

JÄSENKIRJE    1/2017   23.1.2017     
       

Hyvät Ystävät lähellä ja kaukana!

Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuosi on hyvällä alulla. Tuokoon alkanut vuosi sinulle ja läheisillesi monta ilon aamua ja monta surutonta iltaa. Emme voi päättää kovista ajoista ja sateisista päivistä, mutta voimme varautua niistä selviytymiseen.

Pälkjärven pitäjäseuralla on monenlaista toimintaa niin omaa kuin yhteistyössä muiden kanssa:

Kevätkauden seuraavat tarinaillat Joensuussa os. Yläsatamakatu 7 B II krs:
- ke 8.2. FL, lehtori Matti Kososen aiheena on ”Suomen armeijan marssiopas Itä-Karjalaan 1938”
- ke 15.3. (huom. muuttunut pv.) asianajaja Esa Kärnä luennoi Edunvalvontaan liittyvistä asioista
- ke 12.4. dosentti Ismo Björnin aiheena on ”Elämää Pohjois-Karjalassa vuonna 1917”
- ke 10.5. virittäydytään kesän viettoon runojen ja laulujen siivittämänä.
 
Tarinaillat alkavat klo 18.15. os. Yläsatamakatu 7 B II krs, Joensuu. Tapahtumistamme ilmoitetaan sanomalehti Karjalaisen sunnuntain numeroissa järjestörivit palstalla.

Pääkaupunkiseudun pälkjärveläisten kevätkauden tapaamiset  Karjalatalon Laatokka-salissa (2. krs) os. Käpylänkuja 1, Helsinki seuraavan aikataulun mukaan:
- la 11.2. kirjailija, sukututkija Marja Leena Viitanan aiheena on ”Linkkinä sukupolvien ketjussa”
- la 8.4. filosofian tohtori Jukka Partanen luennoi aiheesta ”Pälkjärven kotirintama talvi- ja jatkosodassa.
Suunnitteilla on myös kevätretki, josta ilmoitetaan myöhemmin.

Tilaisuuksissamme niin Joensuussa kuin Helsingissäkin kahvitellaan, järjestetään arpajaiset ja myydään Pälkjärveläinen –lehteä 8€/kpl sekä muita tuotteitamme. Tule mukaan ja tuo ystäväsikin meidän lämminhenkisiin tapaamisiimme!

Välihuomautus! Jos olet merkinnyt v. 2016 liikuntasuoritukset, palauta lomake sihteerille 10.2. mennessä.

Valkovuokkomatka Helsingistä toteutetaan 12.-14.5.2017. Lähtö Helsingin rautatieas. klo 07:00. Matkan hinta lähtijämäärästä riippuen 340-370€/henkilö (alennus omasta viisumista 75€). Matkan tarkemmat tiedot saat liitteen esitteestä.

Valkovuokkomatka Joensuusta toteutetaan 13.-14.5.2017. Molempien matkojen majoittuminen ruokailuineen ja illanviettoineen on Jänisjärven rannalla Mustat Kivet –lomakylässä. Matkan hinta on 210€/henkilö ja alennus omasta viisumista on 75€. Jos aiot käydä kotikylällä Alahovin tienoolla, Kurikassa tai Pälksaaressa, on sinun hankittava oma kertaviisumi ja rajavyöhykelupa. Lisätietoja saat esitteestä ja matkatoimistosta. 

Kotikylissä käynnit ovat mahdollisia lauantaina ja sunnuntaina. Jos tarvitset pikkuautokuljetusta, ilmoita siitä 30.4. mennessä Maija Närhelle puh. 0400 588 490 tai s-postitse: maija.narhi@telemail.fi.

Valkovuokkomatkan yhteyteen järjestetään sunnuntaina halukkaille lisäaikaa kotipaikkojen etsintään ja paikkatietojen tallennukseen. Jos haluat Sortavalan käynnin vaihtaa paikkojen etsintään, nyt se onnistuu. Voit esittää toiveesi Paavo Valoselle myös sinulle uusien kylien tutustumiseen. Paavon puh. 050 060 5189 ja s-posti: pvalonen@hotmail.com

Ekumeenisia karjalaisia hengellisisiä päiviä (11.-12.3.) ja talvisodan päättymisen muistotilaisuutta (12.3.) vietetään Oulussa. Tarkempia tietoja on  15.2. ilmestyvässä Karjalan Kunnaat –jäsenlehdessä.

Karjalaisseurojen P-K:n piiri järjestää Karjalaisen illan ti 14.3. klo 18 Joensuun ev.lut. seurakuntakeskuksessa sekä ke 15.3. klo 10 Itkuvirsiseminaarin Carelicumin auditoriossa.

Karjalainen virpomistapahtuma järjestetään to 6.4. klo 9 Carelicumissa Joensuussa. Tervetuloa!

Pälkjärven pitäjäseura ja Pohjois-Karjalan Puutarhayhdistys järjestävät luontoretken Karjalaan 10.-11.6.2017. Matkan asiantuntijaoppaana on biologi Markku Huttunen. Tutustumiskohteita olisivat mm. Ilmakan ukonhattulehto, Ruskealassa marmorikaivoksen ja Ruskealan kylän ympäristö, Ahinkoski ja Tuhkalampi, Sortavalassa Kuhavuori ympäristöineen ja paluumatkalla Rytyn maisemat. Matkan hinta 195€ ryhmäviisumilla ja 130€ omalla viisumilla. Hintaan sisältyy: kuljetus, majoitus, ruokailut ja ryhmäviisumi. Muutama paikka on vielä vapaana, lisätietoja saat Matkakarjalasta puh. 013 120 133.

Karjalan Liiton valtakunnalliset kesäjuhlat pidetään Jyväskylässä 16.-18.6.2017 teemalla 100 v. itsenäisyyttä ja itsepäisyyttä. Karjalaisseurojen P-K:n piiri järjestää matkan juhlille. Bussi kulkee reittiä Joensuu-Ylämylly-Varkaus-Jyväskylä. Otamme sinut kyytiin matkan varrelta ilmoittamastasi kohteesta. Majoitus on varattu hotelli Cumuluksesta. Majoitus maksaa 173€/2 yötä/henkilö. Kuljetuksen hinnaksi tulee 35-54€ lähtijöiden määrästä riippuen. Ilmoittautumiset 10.3.2017 mennessä (majoitusvarauksen takia)  Maija Närhelle. Jos et tarvitse majoitusta Jyväskylässä, voit varata pelkän kuljetuksen, bussiin mahtuu 45 henkilöä. Lähdetään karjalaisina joukolla juhlimaan satavuotiasta Suomea.

Olemme saaneet uuden jäsenen joukkoomme, hän on Jorma-Juhani Könönen Joensuusta. Olet lämpimin halauksin tervetullut karjalaiseen suurperheeseemme!

Tämän vuoden jäsenmaksutilisiirrot lähetetään seuraavan jäsenkirjeen yhteydessä toukokuussa. Jäsenmaksut ovat tänä vuotena 25€/jäsen ja 15€/kannatusjäsen (maksaa liiton maksun toisen seuran kautta).

Pälkjärveläinen –lehden marraskuussa ilmestynyttä numeroa 17/2016 on vielä saatavana. Jos et ole vielä tilannut lehteä, panepa töpinäksi, sihteeri odottaa tilaustasi.

Lehteen toivotaan edelleen haastatteluja Pälkjärvellä syntyneiltä joko heidän itsensä kertomina tai läheisen muistilokeroihin tallennettuina.

Haluaisitko tietää kauan sitten poisnukkuneen lähiomaisesi kuoleman syyn? Selvittäminen on vaivatonta, koska jo laki määrää, että vainajan lähin omainen tai ”vastaava läheisin henkilö” on oikeutettu saamaan kopion läheisensä kuolintodistuksesta. Voit tehdä tietopyynnön asiasta Tilastokeskuksen kuolintodistusarkistoon. Sähköpostiosoite on: Kuolemansyyt.tilasto@tilastokeskus.fi, tai postitse os. Kuolemansyyt, PL 4B, 00022 Tilastokeskus.  Liitä viestiisi kuolleen koko nimi, syntymäaika, kuolinaika ja viimeisin asuinkunta ja seurakunta. Lisää kirjeeseen omat yhteystietosi. Vastauksen voit saada vaikka tiedot olisivat puutteelliset.

Jos saat tämän kirjeen postin kautta ja sinulla on sähköpostiosoite, laitathan sähköisen osoitteesi sihteerille.

Toivomme, että osaisimme suomalaisina olla kiitollisia ainutlaatuisesta isänmaastamme. Meillä on puhdasta vettä juodaksemme, puhdasta ilmaa jota hengittää, katto pään päällä ja rauha maassa. Hyvä Suomi!

Voimia ja ilon hetkiä talven jatkoon sekä hyvää tulevaa Ystävänpäivää sinulle ja läheisillesi! 

Ystävyyden lämmöllä tervehtien

Jouni Mönkkönen          
puheenjohtaja              
puh. 050 027 6696          
jouni.monkkonen@kiinteistokaksikko.fi

Maija Närhi
sihteeri
040 0588490
maija.narhi@telemail.fi