Kesäretki Lapinlahdelle ja Maaningalle 10-11-7.2018

Pääkaupunkiseudun pälkjärveläiset järjestävät

Kesäretken Lapinlahdelle ja Maaningalle 10-11.7.2018

Ti 10.7 klo 7.00 Lähtö tilausbussilla Helsingistä Kiasman pysäkiltä kohti Kuopiota.

Saavumme 13 jälkeen Kylpylähotelli Kunnonpaikkaan, missä alkajaisiksi buffetlounas ja sen jälkeen majoittuminen.

http://www.kunnonpaikka.com/

Majoituttuamme lähdemme Lapinlahden Alapitkän kylään, missä tutustumme oppaan johdolla Suomen asutusmuseoon sekä Pyhän Kolminaisuuden tsasounaan. Poikkeamme myös  asutustoiminnan isän, Veikko Vennamon muistomerkillä.

http://www.lapinlahti.fi/Asutusmuseo/Asutusmuseo/Suomen-Asutusmuseo

klo 19.00 Alapitkän nuorisoseuran kesäteatteri ”Jaetun maan lapset”. Väliajalla kahvit.

https://www.alapitkanns.fi/teatteri/

Teatterin jälkeen palaamme hotellille keräämään voimia seuraavaa päivää varten.

Ke 11.7. Aamiaisen jälkeen, viimeistään klo 9.00, lähdemme pälkjärveläisten ensimmäiseen evakkopitäjään Maaningalle, missä tutustumme kirkkoon ja hautausmaahan. Maaningalle on haudattu 40-luvun loppuun mennessä n. 50 pälkjärveläistä.

Kotimatkalla Maaningalta Helsinkiin pysähdymme iltapäivällä johonkin sopivaan paikkaan lounaalle (jokainen maksaa itse oman lounaansa). Palaamme Kiasman pysäkille illalla.

Matkan hinta 150-170 € / kahden hengen huoneessa ja 185-205 € / yhden hengen huoneessa. Kokonaishinta riippuu lähtijöiden määrästä. Matka toteutuu, jos lähtijöitä on vähintään 20. Ennakkovaraukset on tehty 30 hengelle.

Hintaan sisältyy bussikuljetus, Kunnonpaikassa majoitus, tiistain lounas, keskiviikon aamiainen ja Alapitkällä opastus ja pääsymaksu Asutusmuseoon ja väliaikakahvit teatterissa. Teatteriliput kustantaa pitäjäseura kahvikassamme tuotosta.

Ilmoittautumiset viimeistään 20.5.2018 mennessä Pirkko Niemelle joko sähköpostilla Pirkko.Niemi0@saunalahti.fi tai puhelimitse 050 3700812. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Jos sinulla on toiveita huonekaverin suhteen, kerro siitä ilmoittautuessasi. Lähetämme huonelistat hotellille etukäteen majoittumisen jouduttamiseksi.

Matka maksetaan etukäteen kesäkuun alussa. Ilmoitamme lähtijöille matkan lopullisen hinnan, tilinumeron ja maksun eräpäivän myöhemmin. Mahdollisten peruutusten varalta tiedoksi, että 20.5 jälkeen tehdyistä peruutuksista perimme täyden hinnan, ellei peruuttaja saa ketään tilalleen.

Tervetuloa mielenkiintoiselle löytöretkelle elettyyn elämään!
Valkovuokkomatka Pälkjärvelle 19-20.5.2018

Valkovuokkomatka Joensuusta Pälkjärvelle 19.-20.5.2018 la-su

aikataulu/ ohjelma:

19.5. Lähtö bussilla klo 07:00 JOENSUU Siltakatu 12, klo 07:05 Joensuu Linja-autoasema, klo 08:30 Niirala raja-asema
Rajanylityksen jälkeen kotikylissä käyntejä. Illansuussa saapuminen Mustat Kivet lomakylään,  majoittuminen ja illallinen klo 18:30. Yhteinen illanvietto.

20.5. Aamiainen klo 08:00 ja lähtö Sortavalaan, josta opas lähtee mukaan ja ajetaan Laatokan rantatietä 20 km pohjoiseen, Rautalahden kylään. Tutustuminen elokuussa 2017 avattuun Mestarin luona- museoon.Paluumatkalla pistäydytään Ruskealan pappilassa omakustanteisella keittolounaalla, Pälkjärven  sankarihaudoilla ja kirkon raunioilla. Sitten ajellaan rajalle Värtsilään ja illaksi Joensuuhun.

Hinta:     225 euroa/henkilö (omalla kertaviisumilla 235 euroa) hintaan sisältyy bussikuljetus, majoitus, ruokailut ohjelman mukaan, ryhmäviisumi (alennus omasta viisumista 75 euroa).

Viisumi:
ryhmäviisumia varten on toimitettava matkatoimiston lähettämä viisumianomus täytettynä ja allekirjoitettuna, kopio passin kuva-aukeamasta, yksi vaaleataustainen, värillinen passikuva ja todistus matkavakuutuksesta 20.4. mennessä matkatoimistoon.

Huom. rajavyöhykelupa tarvitaan Pälkjärvellä Alahovin tienoolle, Kurikkaan ja Pälksaaren. Jos sinulla ei ole viisumia ja aiot käydä em. alueella, tulee sinun hakea oma kertaviisumi ja rajavyöhykelupa. Viisumihakemus liitteineen on lähetettävä matkatoimistoon 15.2.2017 mennessä, koska rajavyöhykeluvan saaminen vie noin 3 kk. Lisätietoja saat matkatoimistosta.

Peruutusehdot: Peruutuksen sattuessa ota välittömästi yhteys matkatoimistoon. Jos peruutus tapahtuu 10.4. mennessä, kulut 50 euroa/paikka. Myöhemmin, mutta viimeistään 28.4. tehdystä peruutuksesta kulut ovat 50 % matkan hinnasta. Tätä myöhemmin kulut 100 %. Jos saat tilallesi toisen lähtijän, veloitetaan vain mahdolliset viisumikulut.

Passin on oltava voimassa vähintään 6 kk matkan jälkeen.

Huom.! Reseptilääkkeitä käyttävät- ottakaa ehdottomasti mukaan lääkärin antamat  reseptit  tai lista sähköisistä resepteistä!

Jos tarvitsette pikkuautokuljetuksia kotikylille lauantaina,
ilmoittakaa siitä  30.4. mennessä  Maijalle puh. 0400 588490

Muistakaa ottaa passi mukaan matkalle!
Tullimääräykset käydään autossa yhdessä läpi.
                
   
HYVÄÄ MATKAA !
        
MATKAKARJALA OY
Kauppakatu 35, 80100 Joensuu, puh. 013-120133, 120131

Luontoretki Karjalaan 27-29.7.2018

LUONTORETKI KARJALAAN  27.- 29.07.2018

Järjestetään yhdessä Pohjois-Karjalan Puutarhayhdistyksen kanssa.

27.07. pe   Lähtö klo 07:00 Joensuusta, Siltakatu 12 matkailupysäkki

    Ajetaan Värtsilään, jossa rajanylitys ja tullimuodollisuudet. Matka jatkuu Ruskealan Marmorilouhokselle, jossa opastettu
    kierros Marmorilouhoksen puistossa (kalkkikalliokedot).
    Ruskealan Herrankukkarossa lounastauko.
    Ruskealasta ajetaan Sortavalaan, jossa majoittuminen hotelli Piipunpihaan.
    Myöhemmin iltapäivällä ajellaan Winterin Huvilalle, jossa tutustumiskierros Tarulinnan puulajipuistoon.
    Hotelli Piipunpihan ravintolassa illallinen klo 19:00.

28.07. la    Aamiainen hotellin ravintolassa ja lähtö Laatokan rantatietä

    reittiä Kirjavalahti–Rautalahti–Läskelä–Impilahti–Pitkäranta,
    jossa majoitutaan Dlinnyj Bereg -hotelliin Laatokan rannalla.
    Iltapäivällä retki Salmiin, jossa luontokohteena Tulemajoen varsi ja suisto
    Laatokan rannassa sekä Laatokan rantaniityt.
    Omatoiminen piknik-lounas. Kahvia varten kuljettajalla on retkikeitin.
    Karkun kylä, Karkunlammen puronvarsi ja upea Laatokan rantatörmä.
    Teiden kunnosta ja ajankäytöstä riippuen ohjelmaan voi tulla muutoksia,
    ja kohteitahan riittää (esim. Dolgosenkoski ja Rajakonnun näköalapaikka).
    Illaksi palataan Pitkärantaan, illallinen hotellin ravintolassa.

29.07. su    Aamiaisen jälkeen lähtö paluumatkalle.

    Matkan varrella tutustutaan Paksu¬niemen rehevään lehtoon Kirjavalahdella ja piipahdetaan Läskelän koskella.
    Ruskealan Herrankukkarossa pidetään lounastauko.
    Värtsilässä rajanylitys ja illalla paluu Joensuuhun.

Hinta:    325€/ henkilö, jos lähtijöitä vähintään 30 henk.
    omalla viisumilla alennus 70€
Hintaan sisältyy:
-    bussikuljetus ohjelman mukaan
-    majoitukset 2-hengen huoneissa
-    ruokailut ohjelman mukaan
-    ryhmäviisumi

Matkalla mukana asiantuntijaopas, biologi Markku Huttunen


Viisumi: 
   Ryhmäviisumia varten tarvitaan 05.07. mennessä
    viisumianomus täytettynä, kopio passin kuva-aukeamasta,
    yksi värillinen uusi passikuva ja todistus matkavakuutuksesta
    Passin pitää olla voimassa vähintään 6 kk matkan jälkeen.

        MATKAKARJALA OY
        Kauppakatu 35, 80100 Joensuu
        puh. 013-120133           

 

Pälkjärven karttahanke

Kaikki merkitsemään kotipaikan koordinaatteja

Pitäjäseurassa on parhaillaan menossa karttahanke. Hankkeen tavoitteena on merkitä jokaisen asumuksen sijainti kartaan niin tarkasti, että myös seuraavat sukupolvet löytävät suvun entiset asuinpaikat. Jokaisen pitäjäläisen apu on tarpeen, jotta hanke onnistuu mahdollisimman hyvin.

Useat pitäjäläiset ovat ottaneet jo aiemminkin ylös oman kotipaikkansa koordinaatit. Nyt toivotaan muidenkin pitäjäläisten kotikylillä käydessään merkitsevän ylös oman kotipaikkansa, naapureiden ja muiden tärkeiden paikkojen koordinaatteja. Tärkeitä paikkoja voivat olla koulut, isot kivet ja muut maamerkit. Myös tieto signaalin tarkkuudesta on hyvä merkitä, jos se on tiedossa.

Toimittakaa ystävällisesti kaikki koordinaatit ja myös niiden mahdollinen tarkkuus Piia Riikoselle osoitteeseen riikonen.piia@gmail.com tai Paavo Valoselle osoitteeseen pvalonen@hotmail.com Pitäjässä on useita samannimisiä sukuja ja henkilöitä, joten kertokaa samalla myös se, kenen talosta on kyse ja missä kylässä talo on.

Latausohje

Älykännykät ja muut tekniset laitteet ovat koordinaattien keräämisessä käyttökelpoisia ja helppokäyttöisiä. Alla on ohje, kuinka voit ladata puhelimeesi esimerkiksi sen GPS-sovelluksen, joka on koettu toimivaksi ja helppokäyttöiseksi aiemmilla matkoilla. Toistaiseksi ohje on vain androidpuhelimille (sama sovellus löytyy iPhonen Apple Storesta).

 

 

 

Katso kartan nykytilanne

Löydät Pälkjärven kartan vuodelta 1936 kohdasta Pälkjärvi/Kartta 1936. Tutki sitä ja lähetä korjaus- ja täydennysehdotuksiasi.

Pälkjärveläisen numero 19/2017 on ilmestynyt

Pälkjärveläisen numero 19/2017 on ilmestynyt. Katso tarkemmat tiedot oikeasta sivupalkista (kohta Pälkjärveläinen-lehti). Uusia numeroita kuitenkin jo valmistellaan, joten ota yhteyttä ja kerro juttuvinkkisi tai kirjoita se meille.

 

Pälkjärvi-ryhmä facebookissa

Facebookiin on perustettu Pälkjärvi-ryhmä 18.5.2014 bussissa valkovuokkomatkalta Helsinkiin palatessa.

Ryhmä löytyy osoitteesta https://www.facebook.com/groups/836289516382937/

Ryhmä on tarkoitettu kaikille niille, joiden sukujuuret - vanhemmat, isovanhemmat ja muut juuret - ovat Pälkjärvellä tai jotka muuten vaan ovat paikasta kiinnostuneet.

Tervetuloa ryhmään!

Galleria

Galleriassa on nyt 1070 kuvaa (tilanne 5.9..2015) jaoteltuna aiheiden mukaan 29 albumiin. Uusinpana albumi "Seuran kesäjuhlat 12.7.2015. Kokonaan tai lähes kokonaan tunnistamattomille kuville on luotu oma albumi. Mahdolliset tunnistetiedot voi lähettää joko palautelomakkeella tai kirjoittaa rekisteröitymisen jälkeen kunkin kuvan kommenttikenttään.

Viimeksi lisätyt kuvat näkyvät kussakin albumissa aina ensimmäisenä. Galleriassa on monipuoliset hakutoiminnot, joiden avulla kuvia voi etsiä esim. tietyn nimisistä henkilöistä tai kylistä.

Kuvia voi katsella vapaasti ilman rekisteröitymistä. Kuvien kommentoimista ja tunnistetietojen lisäämistä varten tarvitaan rekisteröityminen. Toivomme kommenttien kautta saavamme mahdollisimman monelle "nimettömälle" henkilölle nimen ja mahdollisesti muutakin tietoa kuviin ja niiden esittämiin tapahtumiin ja paikkoihin liittyen.

SA-kuvat-albumiin on koottu sota-ajan kuvia Pälkjärven taloista ja maisemista. Kuvat on nimetty SA-kuva-arkiston numeroinnin mukaan ja kuvatekstit siirretty lähes sellaisinaan SA-kuva-arkiston sivuilta. Näihin kuviin kaivataan lisää tietoja, esim. kenen taloja kuvissa näkyy.

Galleriaan lisätään jatkossakin seuran nykyisestä toiminnasta kertovien kuvien lisäksi myös vanhoja kuvia.

 

Tarinaillat Joensuussa

Tarinaillat pidetään os. Yläsatamankatu 7B toinen kerros, Joensuu.

 

Kevätkauden tarinaillat

Keskiviikko 11.4.2018 klo 18.15: Opettaja Reijo Erola: "I.K. Inhan ottamia valokuvia Pohjois-Karjalasta 125 vuotta sitten.

Keskiviikko   16.5.2018 klo 18.15: Virittäydytään kesään musiikin ja runojen siivittämänäsekö kuvien katselulla.

 

Valkovuokkomatka 19-20.5.2018

Kesäjuhla sunnuntaina 1.7.2018

 

Tervetuloa läheltä ja kaukaa Pälkjärvestä kiinnostuneet!

 

 

 

Päivityksiä kotisivuille

  • Päälaupunkiseudun pälkjärveläisten tapahtumakalena päivitetty 31.1.2018
  • Ajankohtaista: Kesäretki Lapinlahdelle ja Maaningalle 10-11-7.2018 (Matkaesite lisätty 31.1.2018)
  • Ajankohtaista: Valkovuokkomatka Pälkjärvelle 19-20.5.2018 (Matkaesite lisätty 30.1.2018)
  • Ajankohtaista: Luontoretki Karjalaan 27-29.7.2018 (Matkaesite lisätty 30.1.2018)
  • Jäsenkirjeet: Jäsenkirje 1/2018 (lisätty 30.1.2018)
  • Tarinat - Lissu Kaivolehto: Taidelöytö (lisätty 26.1.2018)
  • Pääkaupunkiseudun pälkjärveläisten tapahtumakalenteria päivitetty 22.1.2018
  • Tarinat - Jaakko Jormanainen: Itsenäisyyspäivän kunniakäynti Pälkjärvellä (lisätty 11.12.2017)
  • Osoitteesta www.luovutettukarjala.fi löydät otsikosta pitäjä pitäjältä Pälkjärven kohdalta Karjala -lehden Pälkjärvi -liitteen vuodelta 1970 (12 sivua).