PERUTTU!! LÄHDE KEVÄTMATKALLE PÄLKJÄRVELLE

Valkovuokkomatka 16. - 17.5.2020 on peruttu koronavirusepidemian vuoksi. Peruutuksesta on ilmoitettu matkalle ilmottautuneille.

 

Varsinkin etelästä päin valkovuokkomatkalle lähteviä saattaa ilahduttaa tieto, että tänäkin vuonna on mahdollisuus yöpyä rajan pinnassa, sillä hotelli Joki on käytettävissämme perjantain ja lauantain välisen yön. Ei siis välttämättä tarvitse ajaa Joensuuhun saakka. Yöpymisen lisäksi tarjolla on hyvää seuraa, saunomismahdollisuus, aamupala ja autonkin voi jättää valkovuokkomatkan ajaksi hotellin pihaan. Retkibussi poikkeaa aamulla hakemaan lähtijät hotellin pihasta. Kiinnostuneet ottakaa yhteys Leena Luukkaiseen, puh 0400 5169 25 tai sähköpostitse lea.luukkainen@gmail.com

KIIHTELYSVAARAN KIRKKOKERÄYKSEEN OSALLISTUMINEN

Hyvät jäsenet! Kiihtelysvaaralaiset saavat uuden kirkon poltetun tilalle. Tämä on koskettanut ihmisiä lähellä ja kaukana. Jos haluatte osallistua kirkon uudelleen rakentamiseksi olevaan keräykseen, voitte lahjoittaa haluamanne summan oman tunnon mukaan. Kiitos lahjoituksesta!

Kiihtelysvaara-Seuran keräystili: FI86 5047 0720 0560 88

 

TÄYDELLINEN HENKILÖ- JA PAIKANNIMIHAKEMISTO VALMISTUNUT

Pälkjärveläinen-lehdestä on nyt saatavilla täydellinen henkilö- ja paikannimihakemisto. Siihen  on koottu henkilö- ja paikannimet kaikista vuoden 2018 loppuun mennessä julkaistuista 21 numerosta. Hakemistossa on yhteensä 126 sivua, joten siihen mahtuu melkoinen määrä nimiä. Se on kätevä tapa etsiä tietoja pälkjärveläisistä juurista ja samalla selvittää se, mistä numeroista kaivatut tiedot löytyvät.

Hakemiston on laatinut Hannu Väisänen. Lehden toimituskunta kiittää lämpimästi Hannua suuren työmäärän vaatineesta urakasta, jonka Hannu teki talkootyönä vaivojaan säästämättä. 

Hakemisto löytyy Pälkjärveläinen-lehden välilehdeltä tämän sivun oikeasta reunasta. Se on pdf-muodossa ja siten ladattavissa omalle koneelle.   

Psta Kirsti Sälli 18.1.2019

 

TIETOSUOJA

 • Karjalan Liiton jäsenrekisteri muodostuu liiton jäsenistä, jäsenyhteisöstä sekä jäsenseurojen henkilöjäsenistä, jota liitto ylläpitää ja käyttää. Jäsenseurat ovat ulkoistaneet Karjallan Liitolle tietosuoja-asetuksen edellyttämät toimet. Jos joku  seuramme henkilöjäsenistä kysyy tietosuoja-asetuksen selosteeseen merkittyjä omia tietojaan, on ne saatavana seuramme sihteeriltä Maija Närheltä puh. 0400 588 490.

 • https://www.karjalanliitto.fi/media/karjalan_liiton_rekisteriseloste_230518.pdf

MITÄ TEHDÄ VANHOILLA VALOKUVILLA?

Onko hallussasi vanhoja valokuvia, jotka ovat käyneet itsellesi tarpeettomiksi? Et ehkä edes tiedä, keitä kuvissa on. Kuvissa voi olla repeämiä ja tahroja. Mitä tehdä?

Pitäjäseura ottaa mielellään vastaan vanhoja Pälkjärveen tai pälkjärveläisiin liittyviä valokuvia. Vaikka et itse tunnistaisikaan henkilöitä ja tapahtumia, kuvistasi voi olla paljon iloa ja hyötyä monelle muulle, sillä joku muu voi tunnistaa kuvistasi omia esivanhempiaan ja muita heimolaisiamme. Pitäjäseura hankkii vanhoihin valokuviin tunnistustietoja mm. pitämällä niitä esillä tapahtumissaan ja nettisivuillaan. Lisäksi valokuvia voidaan käyttää pitäjäseuran julkaisuissa (aina lähde mainiten).

Pitäjäseura voi luovuttaa vanhoja valokuvia aikanaan eteenpäin Pohjois-Karjalan museolle, mutta silloinkin turvataan sekä valokuvien luovuttajan että pitäjäseuran käyttöoikeudet valokuviin.

Pitäjäseuralle ja Pohjois-Karjalan museolle kertyy näin ajan myötä arvokas kokoelma Pälkjärvi-aiheisia valokuvia.

Ota yhteyttä pitäjäseuran sihteeriin Maija Närhiin! (Teljotie 8, 80160 Joensuu; puhelin 0400 588 490; email: maija.narhi [ät] palkjarvi.fi)

 

PÄLKJÄRVEN KARTTAHANKE

Kaikki merkitsemään kotipaikan koordinaatteja

Pitäjäseurassa on parhaillaan menossa karttahanke. Hankkeen tavoitteena on merkitä jokaisen asumuksen sijainti kartaan niin tarkasti, että myös seuraavat sukupolvet löytävät suvun entiset asuinpaikat. Jokaisen pitäjäläisen apu on tarpeen, jotta hanke onnistuu mahdollisimman hyvin.

Useat pitäjäläiset ovat ottaneet jo aiemminkin ylös oman kotipaikkansa koordinaatit. Nyt toivotaan muidenkin pitäjäläisten kotikylillä käydessään merkitsevän ylös oman kotipaikkansa, naapureiden ja muiden tärkeiden paikkojen koordinaatteja. Tärkeitä paikkoja voivat olla koulut, isot kivet ja muut maamerkit. Myös tieto signaalin tarkkuudesta on hyvä merkitä, jos se on tiedossa.

Toimittakaa ystävällisesti kaikki koordinaatit ja myös niiden mahdollinen tarkkuus Piia Riikoselle osoitteeseen riikonen.piia@gmail.com tai Paavo Valoselle osoitteeseen pvalonen@hotmail.com Pitäjässä on useita samannimisiä sukuja ja henkilöitä, joten kertokaa samalla myös se, kenen talosta on kyse ja missä kylässä talo on.

Latausohje

Älykännykät ja muut tekniset laitteet ovat koordinaattien keräämisessä käyttökelpoisia ja helppokäyttöisiä. Alla on ohje, kuinka voit ladata puhelimeesi esimerkiksi sen GPS-sovelluksen, joka on koettu toimivaksi ja helppokäyttöiseksi aiemmilla matkoilla. Toistaiseksi ohje on vain androidpuhelimille (sama sovellus löytyy iPhonen Apple Storesta).

 

 

 

Katso kartan nykytilanne

Löydät Pälkjärven kartan vuodelta 1936 kohdasta Pälkjärvi/Kartta 1936. Tutki sitä ja lähetä korjaus- ja täydennysehdotuksiasi.

 

PÄLKJÄRVELÄISEN NUMERO 23/2019 ON ILMESTYNYT

 

Lisätietoja sisällöstä ja lehden tilaamisesta saat tuosta oikealta klikkaamalla otsikkoa "Pälkjärveläisen numero 23/2019 on ilmestynyt".

 

PÄLKJÄRVI-RYHMÄ FACEBOOKISSA

Facebookiin on perustettu Pälkjärvi-ryhmä 18.5.2014 bussissa valkovuokkomatkalta Helsinkiin palatessa.

Ryhmä löytyy osoitteesta https://www.facebook.com/groups/836289516382937/

Ryhmä on tarkoitettu kaikille niille, joiden sukujuuret - vanhemmat, isovanhemmat ja muut juuret - ovat Pälkjärvellä tai jotka muuten vaan ovat paikasta kiinnostuneet.

Tervetuloa ryhmään!

 

GALLERIA

Galleriassa on nyt 1070 kuvaa (tilanne 5.9..2015) jaoteltuna aiheiden mukaan 29 albumiin. Uusinpana albumi "Seuran kesäjuhlat 12.7.2015. Kokonaan tai lähes kokonaan tunnistamattomille kuville on luotu oma albumi. Mahdolliset tunnistetiedot voi lähettää joko palautelomakkeella tai kirjoittaa rekisteröitymisen jälkeen kunkin kuvan kommenttikenttään.

Viimeksi lisätyt kuvat näkyvät kussakin albumissa aina ensimmäisenä. Galleriassa on monipuoliset hakutoiminnot, joiden avulla kuvia voi etsiä esim. tietyn nimisistä henkilöistä tai kylistä.

Kuvia voi katsella vapaasti ilman rekisteröitymistä. Kuvien kommentoimista ja tunnistetietojen lisäämistä varten tarvitaan rekisteröityminen. Toivomme kommenttien kautta saavamme mahdollisimman monelle "nimettömälle" henkilölle nimen ja mahdollisesti muutakin tietoa kuviin ja niiden esittämiin tapahtumiin ja paikkoihin liittyen.

SA-kuvat-albumiin on koottu sota-ajan kuvia Pälkjärven taloista ja maisemista. Kuvat on nimetty SA-kuva-arkiston numeroinnin mukaan ja kuvatekstit siirretty lähes sellaisinaan SA-kuva-arkiston sivuilta. Näihin kuviin kaivataan lisää tietoja, esim. kenen taloja kuvissa näkyy.

Galleriaan lisätään jatkossakin seuran nykyisestä toiminnasta kertovien kuvien lisäksi myös vanhoja kuvia.

 

PÄIVITYKSIÄ KOTISIVUILLE


 • Pääkaupunkiseudun pälkjärveläisten tapahtumakalenteria päivitetty 22.12.2019
 • Tarinat - Riitta Pakarinen: Kaupankäyntiä (lisätty 22.12.2019)
 • Tarinat - Lissu Kaivolehto: Isäni taistelulähettinä talvisodassa (lisätty 26.11.2019)
 • Tarinat - Pertti Sarlund: Kauas on pitkä matka (lisätty 11.11.2019)
 • Jäsenkirje 3/2019 lisätty 18.10.2019
 • Joensuun tapahtumakalenteria päivitetty 18.10.2019
 • Tarinat - Jaakko Jormanainen: Pitäjäseuran juhlamatka Viroon 2-5.9.2019
 • Tarinat - Lissu Kaivolehto: Pälkjärvi 1941 - Kotiinpaluu (lisätty 28.8.2019)
 • Esitelmät ja puheet - Timo Leskinen: Puhe muistomerkillä 7.7.2019 (lisätty 25.8.2019)
 • Tarinat - Riitta Pakarinen: Muistolaatan paljastus Maaningalla 4.8.2019 (lisätty 6.8.2019)
 • Esitelmät ja puheet - Seppo Sarlund: Puhe Maaningan kirkossa 4.8.2019 (lisätty 4.8.2019)
 • Tarinat - Lissu Kaivolehto: Maaningalle haudatut pälkjärveläiset (lisätty 1.8.2019)
 • Tarinat - Paavo Valonen: Paavon kivijalkamatkat 2018 - osat 1-4 (lisätty 29.7.2019)
 • Tarinat - Kirsti Sälli: Tuokiokuvia seuran 70-vuotisjuhlilta 7.7.2019 (lisätty 19.7.2019)
 • Esitelmät ja puheet: Seuran 70-vuotis juhlan puheet (lisätty 11.7.2019)
 • Osoitteesta www.luovutettukarjala.fi löydät otsikosta pitäjä pitäjältä Pälkjärven kohdalta Karjala -lehden Pälkjärvi -liitteen vuodelta 1970 (12 sivua).